Parchetul potrivit pentru casa. Cum se alege?

0

Parchetul este cea mai populara solutie atunci cand vine vorba despre pardoseala de acasa, iar acest lucru este datorat proprietatilor de care dispune: este rezistent, ofera confort fizic si arata foarte bine. Alegerea celei mai bune variante de parchet poate sa fie o provocare destul de mare insa, in conditiile in care exista mai multe variante de realizare, cum ar fi parchet laminat, parchet dublu stratificat, parchet triplu stratificat si parchet clasic, precum si foarte multe culori.

Ce este parchetul laminat?

Este un parchet care imita parchetul clasic printr-un print cat mai fidel. Practic, parchetul laminat este realizat dintr-o pelicula de plastic foarte rezistent si in functie de suportul pe care este aplicat poate sa aiba diverse proprietati si sa faca parte din mai multe clase de calitate.
Suportul poate sa fie de tip MDF, HDF sau LDF iar calitatea depinde atat de tipul materialuli, cat si de modul in care este pus in practica.
Spre deosebire de parchetul clasic din lemn masiv, parchetul laminat pastreaza o multime de calitati impresionante, insa in acelasi timp reuseste sa creeze un raport calitate/pret foarte bun.

De ce trebuie sa se tina cont cand se alege parchetul laminat?

Exista cativa factori care au o importanta foarte mare in alegere:
Nivelul de trafic din incaperea in care se monteaza parchetul. Exista solutii pentru trafic intens, trafic casnic intens sau pentru trafic mediu.
Grosimea. Aceasta poate sa varieze intre 6 si 12 mm. Grosimea decide gradul de izolare termica si chiar si fonica si de asemenea, rezistenta pe termen lung. In dormitoare, birou sau holuri, grosimea ar trebui sa fie intre 6 si 8 mm, in timp ce in zonele circulate, cum este bucataria, trebuie sa fie de minim 8 mm.
Modul de instalare. Producatorii mari, precum Tarket ofera solutii foarte eficiente de instalare a parchetului. Astfel, montajul poate sa fie mai ieftin iar rezistenta pe termen lung poate fi si ea mai mare.
In functie de necesitati, parchetul laminat poate sa aiba si grosimi mai mari de 12 mm, daca se opteaza pentru varianta dublu stratificata sau pentru cea triplu strtificata.

Cum se alege culoarea parchetului?

Daca materialul si rezistenta parchetului sunt decise, trebuie sa se acorde o atentie sporita culorii. Aceasta poate fi aleasa in functie de mai multi factori, multi dintre ei foarte importanti:
Marimea camerei. Regula este destul de simpla: daca incaperea este mare se poate merge pe o nuanta mai inchisa, daca incaperea este mica este obligatorie o culoare cat mai deschisa.
Culoarea peretilor. Culorile dintr-o incapere trebuie sa fie complementare. Tocmai de aceea, la alegerea parchetului trebuie sa se ia in calcul culoarea peretilor
Inaltimea incaperii. Pe acelasi principiu ca si in cazul marimii camerei, inaltimea poate sa decida cat de inchisa sau deschisa este culoarea parchetului.
Mobilierul. Nu in ultimul rand, o importanta colosala o are mobilierul. Acesta trebuie sa fie in contrast cu parchetul, pentru o experienta vizuala cat mai placuta.
In ultimii ani, modelele de parchet laminat au ajuns sa fie extrem de variate. Multe dintre ele imita la perfectie lemnul natural, in timp ce altele au modele si culori inedite, ceea ce ofera flexibilitate si iti ofera sansa sa te bucuri de incaperi in care sa te regasesti.

pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply