Parchet modern

0

Parchet modern – În cazul modelelor de parchet modern, aspectul este extrem de important, iar producătorii oferă tipuri de finisaje compatibile cu cele mai exigente formule de amenajare ambientală. Spre deosebire de versiunile clasice, cele de parchet modern sunt disponibile în numeroase culori (multe fiind diferite de cele naturale ale lemnului) și cu finisaje obținute în cele mai variate moduri (prelucrare mecanică, decolorare parțială, imprimare etc.). Oferta cuprinde deseori modele de parchet modern cu nume derutante (parchet periat, decapat, albit), toate realizate pentru a obține un impact vizual cât mai pregnant. Multe modele suportă tratamente mecanice: periere (pentru o mai bună reliefare a fibrei lemnului), incizare la suprafață (pentru un aspect brut), antichizare (prin lovire, găurire superficială, „afumare“). Altele sunt supuse unor tratamente cu lacuri sau ceară: albire (cu ulei sau lac alb de diverse intensități), decapare (pentru o venatură contrastantă), lăcuire/ceruire abundentă (pentru a obține un aspect glossy).

Citește și Podele de lemn. Parchet din lemn masiv

Îți oferim câteva exemple cu modele de parchet modern spectaculoase.

parchet modern
Parchet din piele. Foto: C Deco

1.O soluție inedită, în ton cu cele mai rafinate amenajări – pardoseli din piele naturală, special create pentru spațiile cele mai luxoase. Plăcile sunt realizate din lemn de mesteacăn (grosime 14 mm), cu un strat superior din piele de vită (grosime 2,5 mm) prelucrată și tratată de specialiști italieni de renume. L 58 x l 58 cm. De la C Deco.
Finisaj insolit, cu efect 3D. Foto: Interior Store2.Finisaj insolit, cu efect 3D, realizat prin prelucrarea cu tehnologii moderne a lemnului masiv. Modelul Modern Vulcano este produs din lemn de fag gravat și este indicat atât pentru pardoseli, cât și pentru placarea pereților/tavanelor. L 240 x l 18,5 cm. De la Interior Store.

Citește și Ghidul esential pentru podele perfecte in fiecare camera.

parchet modern
Model in culori revigorante. Foto: SSAB

3.Culori revigorante și aer fresh în încăpere: le poți obține prin combinarea modelelor Oak Yellow Intense cu Oak White (colecția Vintage). Este un parchet dublustratificat, compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală. L 47 x l 11 cm (grosime 11 mm). De la SSAB.

parchet modern
Parchet multistratificat cu contraste jucate. Foto: C Deco

4.Contraste jucate într-un stil modern, realizate cu parchet multistratificat din mesteacăn. Designul a fost creat prin combinarea plăcilor cu strat nobil din lemn de stejar, respectiv nuc. Se montează în sistem flotant, fără adeziv, cu ajutorul unor elemente circulare (conectează plăcile una de alta). L 58 x l 58 cm. De la C Deco.

Citește și Reconditionarea parchetului. Plan de actiune si cateva sfaturi

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 1/2015. Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply