Parchet laminat în bucătărie: argumente pro și contra

0

Există două tipuri de oameni: cei care adoră parchetul laminat în bucătărie și cei care consideră că acest tip de pardoseală nu se potrivește deloc aici. Dacă urmează să renovezi curând și încă nu ai luat o decizie, ți-am pregătit o listă de argumente pro și contra de care să ții cont.

Argumente contra

Parchetul laminat poate fi distrus din cauza apei, motiv pentru care cei mai mulți preferă să monteze gresie în bucătărie.

Nu este atât de rezistent în timp, singura suprafață care protejează miezul fibrei de abraziune fiind un strat destul de subțire.

Parchetul laminat are tendința de a crea electricitate statică, deși acest lucru poate fi împiedicat prin păstrarea podelei în stare curată.

Argumente pro

Apa poate într-adevăr să deterioreze parchetul, însă doar dacă ajunge în centrul acestuia. De exemplu, dacă verși un pahar de apă pe parchet (așa cum se poate întâmpla în orice cameră), acesta nu va păți nimic, nici dacă verși o oală de apă fierbinte și cureți imediat. O inundație, însă, îți poate aduce probleme – dar o astfel de situație extremă te afectează indiferent ce pardoseală ai. De asemenea, poți achiziționa un parchet rezistent la umezeală.

În cazul în care parchetul este deteriorat puternic (se umflă, se rupe etc) îl poți schimba chiar tu, în doar câteva ore.

Este mai ușor de curățat decât gresia datorită faptului că nu se va strânge mizerie între rosturi.

Dacă ai un open space, podeaua va arăta mult mai bine dacă va avea un singur timp de pardoseală.

 

Bineînțeles, trebuie să iei această alegere potrivit nevoilor și gusturilor tale și ale familiei. În cazul în care ești atras de parchet datorită aspectului său, dar îți dorești pardoseală din ceramică, alege opțiunea de mijloc: gresia care imită parchetul.

 

Citește și: Tot ceea ce trebuie să știi despre parchetul laminat: alegere, montare, exploatare

Citește și: Cum alegi parchetul stratificat potrivit

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply