Ouă de polistiren

0

Pentru Paște, noi am pregătit ouă din… polistiren. Am stat aproape cu toții acasă, încercând să punem capăt pandemiei care a speriat oamenii de pe toate continentele. Dar din această cauză s-au închis multe magazine cu produse de bricolaj. Cum și bugetul a fost sever redus și perspectivele sunt tot mai sumbre din această perspectivă, ne-am rezumat la folosirea unor materiale rămase prin casă de la alte proiecte sau din cele reciclate.

materiale
Foto: Monica Viericiu

Pentru Paște, am făcut niște decorațiuni specifice momentului, am “vopsit” niște ouă din polistiren.

Cum decorezi casa de Paște. Idei simple și bune

Pentru masa de Paște

De fapt din tăvițele de polistiren rămase de la alimente am decupat cu foarfeca ouă pe care le-am colorat cu ajutorul benzilor adezive decorative (dacă nu ai poți folosi izolir band sau folii autocolante), alternând două culori. Apoi am îndepărtat surplusul rămas pe margine. La final am perforat decorațiunea într-un capăt cu ajutorul foarfecii și am trecut prin orificiu o bucățică de panglică îngustă, pentru a putea agăța oul fie de câteva ramuri puse într-o vază și care închipuie un pomișor în miniatură, fie pentru a le agăța de magneții de pe frigider. Se pot foarte bine supenda la lustră sau în alte locuri.

retusuri
Foto: Monica Viericiu

Dacă vrei să obții niște decorațiuni tridimensionale, realizează două ouă de aceeași formă și dimensiune și unește-le efectuând câte o tăietură în fiecare. Într-unul tai de la bază la mijloc o fantă lată cât grosimea polistirenului, iar din altul tai de la vârf la mijloc un decupaj similar, apoi suprapui cele două elemente, unindu-le la nivelul decupajelor. Sunt simpatice și atât de ușoare, încât se vor mișca la cea mai mică adiere și vor atrage atenția.

Pentru aspect mai plăcut, le poți lega cu panglică sau gută la capetele a două bețișoare de bambus pentru frigărui, pe care apoi să le suprapui în cruce și să le legi bine cu un elastic de borcane. Astfel vei realiza o instalație mobilă foarte simpatică. Desigur, poți aplica metoda și pentru alte forme din polistiren, carton, hârtie.

Decor de Paște în grădină

Mult succes și Paște fericit!

Text: Monica Viericiu

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply