Masa de Paște arată mai bine decorată

0

Masa de Paște este un moment important pentru care am  pregătit câteva decorațiuni. Am reușit să îi surprind plăcut pe cei dragi cu un aranjament pentru masa festivă și un ou din sfoară, pe care le-am făcut singură și vă spun și vouă cum. Pentru a decora o servantă mai mică sau masa de Paşte, poate face fiecare un coş din materiale pe care cu toţii le avem la îndemână, precum tăvile de prăjituri.

aranjament cu ouă

1. Pentru aranjament am avut nevoie de:

o tavă de copt rotundă (cea specială, cu un spaţiu în mijloc)

şerveţele mari cu motive pascale

iarbă decorativă din hârtie

scotch transparent

un pahar înalt cu flori de sezon.

Cum am procedat:

Am desfăcut şerveţelul şi l-am lipit cu scotch pe spate, astfel încât să-l pot dezlipi uşor la final, iar la anul să pot pune alt şerveţel, apoi am umplut vasul cu iarbă decorativă. Am aşezat ouăle vopsite în formă. Se poate depozita uşor în frigider, pentru a păstra în siguranţă ouăle. Când am aranjat masa, în aşteptarea musafirilor, am introdus un pahar înalt cu floricele în spaţiul din forma de copt.

decoratiune de Paște

2. Pentru ou am avut nevoie de :

baloane

aracet, apă

aţă groasă sau sfoară albă sau colorată

ziare vechi

iepuraş de pluş,

margarete și ouă decorative

iarbă de hârtie.

Cum se „prepară”:

Am turnat puţin aracet într-o casoletă. Dacă aracetul este prea gros, se poate dilua cu puţină apă, apoi am umflat câteva baloane de dimensiuni diferite. Am dat aţa prin aracet şi am înfăşurat-o pe fiecare balon. Am lucrat deasupra unor ziare, pentru a nu păta masa de lucru, după care am agăţat „oul” cu un cârlig de sârmă şi l-am pus la zvântat, cam 24 de ore, în balcon, cu geamul deschis. Trebuie puse nişte ziare pe jos, pentru că mai picură aracetul. Când este bine uscat aracetul, se sparge balonul, care se extrage cu grijă. La final se decupează un cerc din ou, se introduc prin acest spaţiu iarbă decorativă din hârtie, un iepuraş de pluş, ouă, margarete sau alte decoraţiuni. Sau se poate lăsa oul întreg și se pot asocia mai multe, într-un aranjament pentru masa de Paște.

Vă doresc o primăvară frumoasă, plină de idei creative!

Text și foto: Anca Elena Voicu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply