Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou (I)

0

Monica Viericiu
Fiecare sărbătoare este specială și frumoasă, dar nu cred să fie vreuna mai mult așteptată și iubită decât Crăciunul, pentru care ne pregătim cu toții din vreme, atenți să avem casa cât curată și mai vesel decorată.
Frumoase și strălucitoare sunt decorațiunile cu care ne îmbie încă din noiembrie magazinele, încât cu greu te poți abține să nu iei măcar un glob sau un fir de beteală. Dar cu totul și cu totul speciale sunt micile decorațiuni izvorâte din imaginația ta, chiar dacă au unele mici imperfecțiuni. Așa că nu ezita să meșterești unele în fiecare iarnă. Fie că le păstrezi pentru locuința proprie, fie că le dăruiești cunoscuților sau prietenilor, ele vor spune ceva despre tine, vor fi o amintire dragă, unică. Și, pe lângă aceasta, confecționarea lor nu cere investiții mari de bani, doar de timp, căci sunt destul de migăloase unele.
Pentru decorațiunile prezentate ai nevoie de: adeziv de contact (tip prenadez), foarfecă, nuci, biluțe de polistiren (cam 2 cm diametru), ac de cusut, ață de diverse culori, panglici (aurii, roșii, albastre, roșu cu verde), pastă decorativă aurie, culori acrilice, 2 pensule (una mai lată pentru fundal și una mai îngustă pentru detalii), 2 figurine din lut (1,5 lei bucata), sârmă subțire, bețișor de bambus (pentru frigărui), ochișori din plastic, lingură de lemn, hârtie creponată roșie, catifea verde, lac de lemn, o cană, un șorț de bucătărie roșu, polar (material pufos) alb și roșu, tafta vișinie, voal cu imprimeuri aurii, textil verde (2 nuanțe), agrafe de birou, sul de carton (de la șervete de bucătărie), coroniță de paie, cârlige decorative, hârtie de ambalat cadouri, set de figurine din placaj.

decoratiuni
Burda Romania

Pentru modelele pe care ți le propun, poți să lucrezi cu ce materiale mai găsești prin casă sau cupoane luate din magazine la prețuri mai mici. În plus, lucrul de mână este apreciat de mulți oameni și, ocupându-te cu așa ceva, mai uiți de griji și de supărări, care pe vremurile acestea grele parcă ne copleșesc. Dacă ești îndemânatic, poți să și obții astfel un mic venit suplimentar.

ornament Craciun
Foto: arhiva Practic

Pentru scăunele, măsuță, leagăn și căluțul de jucărie ai nevoie de un set de figurine din placaj sau de placaj și un set de traforaj. Am preferat prima variantă, deoarece în setul cumpărat cu 20 de lei am primit 4 planșe de placaj ștanțat din care am scos elementele și le-am îmbinat după ghidaje, apoi le-am pictat cu ajutorul culorilor acrilice. Acestea se diluează cu apă, se usucă repede, sunt strălucitoare și rezistente și mai prezintă avantajul că nu degajă un miros puternic sau deranjant. Părțile necolorate ale figurinelor se pot lăcui la final sau lăsa culoarea lemnului natur. Pentru a fi mai rezistente, îmbinările dintre bucățile de placaj le întărești cu adeziv de contact (tip prenadez). Cu același lipici atașezi fundițele din panglici. Ca agățători pui agrafe de birou desfăcute sub formă de “S”. Aceste figurine cu dimensiuni reduse – cele din imagini ajung la maxim 10 cm – se transformă după sărbători în jucării pentru cei mici.
Dacă te pricepi la traforat, poți decupa din placaj ce forme dorești, reținând principiul după care se îmbină piesele, unele întră în decupajele făcute în altele.
Găsești continuarea articolului aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply