Ornamente din beton

0
Arhiva personală

Alina Duțu, București
Dragă redacție,
Îmi place atât de mult să-mi fac de lucru în grădină! Dar nu-mi permite timpul atât cât mi-aș dori eu și nici grădină nu am, în afara celei de la bloc. După ce am combinat lemnul cu pietrele pentru „căsuța spiridușilor”, am aflat că pot face și ornamente „handmade” din beton.
Am folosit ciment, nisip, dresuri de damă (subțiri, elastice) și vopsea. Am amestecat nisip cu ciment în proporție de 1:1. Am turnat în ciorap atât cât am considerat că ajunge pentru a modela o omiduța.

Am înnodat ciorapul și după aceea am modelat. Pentru a-i da formă corpului, am folosit elastic din loc în loc (vreo trei). Am lăsat-o să se usuce până a doua zi cu „capul” ridicat pe o piatră. Când cimentul s-a întărit am scos elasticele, am tăiat dresul și am vopsit micuța omidă. După aceeași metodă am făcut și o ciupercă, doar că piciorul acesteia se lasă la uscat, agățat la o distanță care îi permite să ajungă la podea pentru a se întări partea de jos plată, să susțină ciuperca dreapta. Iar „pălăria” ciupercuței se pune la uscat pe un borcan sau o sticlă, presând puțin să atârne cimentul depășind marginile borcanului. În felul acesta el se întărește formând dedesubt o gaură unde se va lipi piciorul cu același material. Culorile rămân la aprecierea celor care vor sa încerce. Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply