Odorizantele de camera dauneaza sanatatii

0

Frecvent utilizate pentru a indeparta mirosurile neplacute din locuinta, odorizantele pot fi periculoase pentru sanatatea noastra.

Odorizantele de camera sunt fabricate din compusi organici volatili, care includ formaldehida, esteri, alcool sau derivati din petrol. Expunerea la aceste substante chimice creste riscul aparitiei de astm bronsic la copii si, in acelasi timp, produce iritarea ochilor, a tractului respirator, ameteli si dureri de cap, dupa cum arata un studiu prezentat in cadrul Colegiului American pentru Alergii, Astm si Imunologie. Aceste produse pot declansa alergii sau le pot inrautati pe cele existente, asa cum s-a intamplat in cazul a 34% dintre bolnavii de astm bronsic supusi cercetarii. 
Nici asa-zisele odorizante naturale nu sunt lipsite de substante chimice, acestea fiind adaugate in compozitie pentru a acoperi mirosurile neplacute. Specialistii recomanda ca in loc sa folosim odorizante parfumate, sa aerisim cat mai des incaperea si sa evitam inhalarea aromelor din aceste produse.

Sursa: Descopera.ro
Text: Alexandra Badita
Foto: Dan Vezentan 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply