O altfel de zăpadă: Euphorbia marginata

0

Vă prezint o frumoasă plantă decorativă ce poate înfrumuseța grădina sau casa dvs., prin delicatețea ei, aspectul interesant și plăcut, Euphorbia marginata.

Euphorbia marginata este o plantă anuală potrivită pentru borduri. Îi place să crească la soare sau penumbră, pe soluri bine drenate. Semințele se plantează în luna martie, iar transplantarea plantelor se face la sfârşitul lunii mai, la distanțe de 20/20 cm. Înflorirea va fi activă în iulie-august. Este originară din America de Nord şi Mexic şi este cunoscută sub numele de zăpadă pe munte, fumul din prerie, varietatea pestriță. Are tulpină de un verde pal, ramificată, cu o înălțime de 70-90 cm. Frunzele au margini albe, florile sunt mici şi albe. Tolerează seceta, solurile sărace. Toate părțile plantei sunt otrăvitoare, cauzând indigestie sau dermatită.

Eu am luat răsad de la Mănăstirea Crasna, mi-au plăcut foarte mult aceste plante, se prind uşor, te încântă cu gingăşia lor, îți transmit linişte, o stare de bine. Amestecate printre florile din grădină, dau o notă aparte de culoare, veselie, puritate, creează o atmosferă de poveste, fiindu-ți mai mare dragul să îți petreci o parte din timp, în grădină, admirând aceste minunății. Flori frumoase să aveți!

Poinsettia (steaua Crăciunului) sfaturi de îngrijire

Text: Felicia Vanea

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Comments are closed.