Motivele florale, mereu in voga

0

 

Motivele florale, mereu in voga

După ce s-au jucat sezoane la rând cu imprimeuri în dungi, buline şi alte forme geometrice rigide, designerii şi-au întors privirile către elemente delicate, precum florile şi frunzele. Bine conturate, reproduse în detaliu pe ţesături, acestea par abia culese din grădinile toamnei.

Citeste si: Brandusele de toamna

Sunt mai ales trandafiri, crini, ciorchini de crizanteme, bănuţi mărunţi de tufănele în nuanţe ruginii, burgund, maron, înviorate pe alocuri de câte un ton de roşu aprins sau roz. S-au instalat pe bluze fine din mătase, pe jachete din brocart sau pe rochii fluide şi definesc un nou tip de eroină a modei: feminină, senzuală, caldă.

Citeste si: Cornul rosu, frumos in sezonul rece

Însă invazia de flori nu se limitează doar la garderoba noastră sau la cutia cu accesorii, ci se extinde la nivelul întregii locuinţe, prelungind grădinile idilice în interior. Este un tribut adus naturii de către fashion designeri şi de către designerii de interior care în permanenţă s-au lăsat inspiraţi de formele sale perfecte.

motivele-florale

Florile de acasă

Motivele florale, mereu in voga – La nivelul locuinţei, detaliile florale se găsesc peste tot şi sub orice formă: de la autocolante şi tapet până la mobilă pictată şi tapiţerii de scaune şi fotolii, de la mici obiecte decorative până la aranjamente florale sofisticate care acum abundă în plante tradiţionale, de grădină, în detrimentul celor exotice.

Citeste si: Strelitzia, o floare ca din paradis

Un lucru este cert, atât în moda vestimentară, cât şi în amenajarea de interior: calitatea trebuie să primeze în defavoarea cantităţii. Cu alte cuvinte, selectaţi mai puţine piese, dar din texturi mai bune, care se păstrează în timp şi nu se deteriorează la curăţare, pentru ca imprimeurile să nu-şi piardă culoarea, iar efectul vizual să rămână la fel de puternic.

De asemenea, o cantitate prea mare de flori, fie pe o ţinută, fie într-o casă, o va îngreuna şi, oricât de frumoase ar fi imprimeurile, se vor pierde în această aglomeraţie. Cel mai bine sunt puse în valoare dacă le combinăm cu alb sau cu zone uní, în nuanţe care să nu fie stridente, precum tonurile camel (de la crem la bej şi maro deschis), cărămizii sau gri.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Guliver / Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply