Cornul roșu, frumos în sezonul rece

0

Cornul roșu

Cornul roșu (Cornus sericea) este un arbust foarte apreciat de peisagişti datorită aspectului său interesant care se menţine pe tot timpul anului. Cu ramuri de un roşu coral strălucitor şi un frunziş viu colorat toamna, flori mari şi albe în mai şi iunie urmate de fructe albăstrii vara, cornul roșu va deveni, cu siguranță, punctul de atracție din grădina ta. Însă devine cu adevărat vedeta grădinii în sezonul rece. Când toate celelalte culori din grădină s-au estompat într-un gri ca de ceață, ramurile roșii strălucesc ca focuri de artificii, luminând zilele mohorâte.

Cornul roșu arată superb toamna

Dacă vrei să mai prelungeşti puţin culorile calde ale verii în grădină, cornul roșu este alegerea perfectă. Nu este prea pretenţios, dar pentru ramuri cât mai viu colorate este recomandat să-l aşezi într-un loc însorit şi să menţii solul umed.

Citește și Nalba, floarea bunicii

De asemenea, este bine să îndepărtezi o treime din ramurile vechi în fiecare an sau tunde arbustul la 5 cm de la sol primăvara devreme. Foloseşte pentru înmulţire rămurele verzi recoltate vara sau din cele lemnoase recoltate toamna târziu.

Cornul roșu arată bine în masive!

Cornul arată cel mai bine atunci când este plantat în masă – însă pentru acest proiect vei avea nevoie de mult spațiu, căci un exemplar poate atinge la maturitate la 4 metri înălțime și 5 metri în diametru. Deoarece creşte destul de înalt, poţi acoperi ziduri sau garduri inestetice, poţi crea adevărate paravane, ba chiar îl poţi folosi și în borduri sau în garduri vii, căci suportă bine tăierile drastice.

Idee: datorită contrastului dintre ramuri şi albul zăpezii, cornul roșu arată foarte bine iarna protejând locul de relaxare din grădină.

Citește și Grădina de la ţară, câteva sfaturi

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Patricia Ușurelu   *   Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply