Motive temeinice pentru care baia alba este ideala

0

Există o oarecare reticență în fața bailor albe, dar lista de mai jos cu motive temeinice pentru care baia albă este ideală vor demonstra că această soluție este mereu ideală, indiferent cât de mare sau de mică este baia.

baia albă este ideală

Baia albă este ideală chiar dacă părerile sunt împărție. Unii le iubesc, considerând că acestea sunt sinonimul curățeniei absolute, în timp ce alții nu le suportă, asociindu-le cu spitalele. Cei din urmă trebuie să știe că aspectul final al unei încăperi nu depinde doar de culoarea finisajelor, ci și de modul de asortare a acestora cu celelalte elemente ale decorului, de accentele de culoare, de calitatea materialelor folosite, de organizare, iluminare și așa mai departe. În plus albul este una dintre cele mai versatile și mai puternice culori din lume, poate chiar cea mai versatilă și mai puternică, fiind ideală și pentru băile mari și pentru cele mici.

Citeste si: Idei pentru bai mici

Iată câteva motive temeinice pentru care baia albă este ideală

Suprafața mărită. Multe dintre băile apartamentelor de bloc sunt destul de mici, alegerea culorii finisajelor este extrem de importantă. Cea mai mare putere de mărire vizuală o are albul, ceea ce îl face ideal pentru amenajarea și decorarea spațiilor mici. În plus ai posibilitatea de a schimba culoarea de accent de fiecare dacă când vrei.

Cu cât este mai mică camera de baie, cu atât mai greu este să-l faci să pară luminos, mai cu seamă atunci când nu are ferestre. O faianță albă lucioasă ajută, fără îndoială, la sporirea gradului de luminozitate, largește spațiul, îl face primitor și agreabil.

Albul este o bază excelentă pentru culorile de accent. Poți schimbă cu ușurință aspectul unei băi amenajate în alb prin simplă înlocuire a accesoriilor cu unele noi, într-o altă culoare: suporturile pentru prosoape, cele pentru periuțele de dinți, pentru săpun sau pentru hârtia igienică, covorașele, perdeaua de dus și prosoapele. De asemenea, dacă nu vrei să îmbraci toți pereții în alb, poți intercala faianță albă cu câteva plăci sau rânduri de faianță colorată, montată în principalele zone de interes ale încăperii: lavoarul, cadă sau cabină de dus.

Un altfel de alb. Poți alege finisaje în nuanțe extrem de deschise, în locul celor perfect albe: bleu extrem de pal, aproape insesizabil, crem, vanilie, gri deschis. O altă variantă este folosirea unor finisaje albe cu striații (firicele) aproape insesizabile în nuanțe de gri sau maro, adică cele ce imită marmură. La final, o faianță albă cu tentă bleu se accesorizeaza cu textile și decorațiuni în nuanțe pronunțate de abastru, faianță crem sau vanilie se pot accesoriza cu elemente decorative maro, violet, vernil sau portocaliu și tot așa.

Citeste si: Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

O altă metodă de animare a unei băi amenajate în alb este combinarea mai multor tipuri de finisaje, diferită că textură, aspect și formă. De exemplu, se pot intercala câteva rânduri de faianță albă, mată, de mari dimensiuni cu un brau lat din mozaic de sticlă albă sidefata (i se mai spune scoică de mare), cu irizații multicolore. Sau se pot intercala două nuanțe de alb (pur și murdar) montate în rânduri succesive suprapuse. În ambele situații, deși decorul este alb, baia nu mai pare deloc rece și banală, ci căpăta un aspect deosebit, extrem de modern și dinamic.

Pată de culoare poate fi introdusă și cu ajutorul decorațiunilor și accesoriilor, ci și cu ajutorul pieselor de mobilier. În magazinele de specialitate găsești cu ușurință dulapuri de baie colorate. Acestea pot fi atât în nuanța lemnului, cât și verzi, roșii, galbene, violet, portocalii sau mov a€“ orice variantă ai alege va arată minunat pe fundalul alb al pereților.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply