Modificări ieftine, dar care schimbă radical aspectul grădinii tale

0

modificari in gradinaPrimăvara este momentul oportun pentru curățenia de sezon din interiorul casei, însă este și anotimpul perfect pentru câteva modificări în curte și în grădină. O grădină, oricât de mică ar fi, are nevoie mereu de îngrijire și îmbunătățirile sunt mereu binevenite.

Nu trebuie să cheltui sume mari pentru a obține un efect aparte și pentru a avea o curte și o grădină fermecătoare. Știm cu toții cât este de ușor să ai o grădină spectaculoasă atunci când bugetul este nelimitat, dar adevăratat provocare vine atunci când reușim să obținem rezultate notabile cu bani puțini.

Dacă vrei să faci câteva modificări în curte, însă ai un buget mic, noi îți dăm câteva idei care vor schimba aspectul grădinii, dar nu te vor arde prea mult la buzunar.

Înlocuiește gardul vechi sau dă-i un aspect diferit

Dacă gardul vechi al curții își arată vârsta și și-a pierdut din farmecul de altădată, îl poți înlocui fără să cheltui sume exorbitante. Cea mai ieftină soluție o reprezintă panourile sau plasele de gard, iar cu puțină ingeniozitate poți să îi conferi un aspect deosebit.  

Plantele agățătoare sunt ușor de îngrijit, unele dintre ele cresc foarte repede, așa că în scurt timp întregul gard va fi împodobit cu verdeață. În plus, pe o plasă de gard vor găsi mediul perfect pentru a se cățăra, fără să fie nevoie să le ghidezi tu. Cea mai ieftină și cea mai ușor de îngrijit plantă agățătoare este iedera. Dacă o plantezi în această perioadă a anului, îți garantăm că ea se va extinde destul de mult chiar din primul an. Mai ai și alte opțiuni din acest punct de vedere – caprifoiul, care are si un parfum amețitor, sau glicina, cu florile sale mov, care vor fi o încântare pentru ochii tăi.

Daca nu vrei sa schimbi gardul, însă ai vrea să-l maschezi într-un fel pentru că nu te mulțumește aspectul lui, tot plasa te poate ajuta. O montezi la distanță mică de gardul de lemn și o împodobești cu ghivece de flori. Nici nu trebuie să cheltui prea mulți bani pe ele. Orice poate să se tranforme într-un suport pentru o floare: de la cizmulițele vechi, până la găletușe pe care nu le mai folosești.

Amplasează lămpi solare de-a lungul aleilor

Lămpile solare vor crea un efect deosebit după ce se lasă seara, și nu sunt accesorii scumpe. În plus, pentru că funcționează cu energie solară, ele nu vor implica nicio cheltuială în plus. Pune astfel de lămpi de-a lungul aleilor, ele se înfig în pământ cu o apăsare ușoară, și bucură-te de seri târzii de weekend în curte.

De altfel, poți să amplasezi astfel de lămpi oriunde în curte, chiar și la baza plantelor, pentru a crea un efect deosebit când florile sunt luminate. Sunt foarte utile și foarte practice, iar dacă te plictisești vreodată de felul în care arată grădina și simți nevoia de schimbare, le poți muta foarte ușor, doar le scoți din pământ și le pui în alt loc.

În loc să cumperi lucruri, le poți face singur

Avem de-a face cu un adevărat trend în ceea ce privește soluțiile de amenajare ”Do It Yourself” (”Fă-ți singur”). Dacă îți place să meșterești și ai suficientă răbdare pentru a face singur diverse lucruri pentru grădină, vei face cu siguranță o mulțime de economii.

Cauciucurile vechi, pe care le vopsești și în care pui flori pot fi niște elemente decorative originale. Totodată, ele pot fi transformate și în scaune confortabile. Dacă tot am vorbit despre scaune, cu siguranță deții în casă unul vechi și nefolosit, care poate fi împodobit cu flori și așezat în grădină.

Mobilierul de exterior este destul de scump, așa că dacă ești în căutarea unor soluții ieftine, paleții din lemn pot fi utilizați în curte. Pune peste ei câteva perne mai vechi și suficient de mari și îți poți face un șezlong cu un cost extrem de mic. Și bicicleta veche, care nu mai funcționează poate fi un obiect decorativ interesant în grădină, la fel și cuferele sau valizele. Cu puțină creativitate poți să reutilizezi aproape orice obiect vechi în grădină.

Vopsea, pensulă și imaginație

Imaginația nu ne ajută doar pentru da o nouă utilizare lucrurilor vechi, ci și pentru a schimba aspectul lor. Gardul, balustrada, ușa de la magazie sau de la garaj pot fi transformate cu ajutorul vopselei. Nu e nevoie să cumperi o vopsea noua, dacă ai ceva resturi în casă de la ultima renovare, poți să le folosești cu încredere.

Fă orice modele îți trec prin cap sau stropește cu ajutorul pensulei suprafața, lăsând în urmă un model abstract, dar foarte la modă. Costurile sunt foarte mici, însă efectele vor fi notabile. Totodată, nu trebuie să uităm și de împlinirea pe care o simțim atunci când facem singuri astfel de modificări în curte. Și pentru că este vorba doar de imaginație, te vor putea ajuta și copiii, care se vor distra, cu siguranță.

Ce părere ai despre ideile noastre? Pe care ai de gând să o pui în aplicare?

Sursa foto: creativecommons.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply