Modele de case – Stiluri arhitecturale comune

0

Stiluri arhitecturale

Construirea unei case personalizate vă oferă un control complet asupra fiecărui aspect al designului. Există zeci de stiluri arhitecturale şi modele de case care vă stau la dispoziţie, de la abordări istorice la interpretări moderne. Frumuseţea creării propriei case personalizate este că puteţi alege un stil care să corespundă gusturilor şi nevoilor dumneavoastră.

Există multe aspecte de luat în considerat când vă gândiţi la o casă de vis. Unele climate sunt mai potrivite pentru anumite modele de casă: fie un acoperiş potrivit pentru o iarnă înzăpezită, fie o curte pentru cei ce vor să se bucure de o viaţă în aer liber de-a lungul verii. De asemenea, trebuie să luaţi în considerare peisajul înconjurător şi clădirile vecine atunci când alegeţi un stil arhitectural dominant pentru casa dumneavoastră. Lucraţi îndeaproape cu un arhitect pentru a găsi stilul perfect pentru dumneavoastră. Un bun arhitect poate chiar să amestece şi să potrivească aspecte diferite din stilurile care vă atrag.

Modele de case – Spaniol

Stilul arhitectural spaniol este un termen cuprinzător care acoperă şi îmbină mai multe stiluri de amenajări interioare şi exterioare. Acest stil a apărut în America de Nord din mâna coloniştilor mediteraneeni, care au îmbinat arhitectura europeană cu elemente şi tehnici de design mexicane şi nativ americane. Ea datează de la sfârşitul colonizării spaniole din America.

Caracteristicile unei case spaniole

Casele de stil spaniol au adesea tencuieli sau faţade din piatră naturală. Exteriorul tinde să fie uniform şi să aibă un aspect neted. Acoperişurile pot fi plate sau cu o pantă mică şi sunt realizate din tigla, piatră sau lut. Tigla roşie este un material comun pentru acoperişuri. Exteriorul tinde să fie vopsit în tonuri albe sau luminoase. Arcurile sunt, de asemenea, o caracteristică comună exterioară, în partea din faţă a casei. Casele de stil spaniol au, de asemenea, tendinţa de a avea ferestre mici, deschise, utilizate pentru a permite o briză de răcire, evitând în acelaşi timp lumina directă a soarelui. Aceste ferestre pot avea obloane din lemn montate în interiorul casei.

Modele de case – Modern

Arhitectura modernă a apărut în prima jumătate a secolului XX şi a devenit un stil dominant în urma celui de-al doilea război mondial. Noile progrese şi experimente în tehnologia construcţiilor, în special accesul mai uşor la sticlă, oţel şi beton armat, au transformat această tendinţă arhitecturală într-una la modă. Arhitectura modernă a fost inspirată de mişcarea artei istorice a modernismului şi a fost o respingere a arhitecturii tradiţionale neo-clasice, de altfel foarte populară în secolul al XIX-lea.

Caracteristicile unei case moderne

Casele moderne sunt adesea goale şi geometrice, cu un acoperiş plat şi au un aspect dramatic. Componentele lor materiale sunt de obicei sticlă, oţel şi beton. Utilizarea zidurilor solide şi albe este o caracteristică foarte comună a locuinţelor moderne. Ferestrele din podea până în tavan sunt un element comun, precum şi caracteristicile exterioare neobişnuite. Pe interior, casele moderne utilizează un plan de etaj deschis. Acest tip de locuințe se concentrează mai mult asupra funcţiei decât a designului. Liniile geometrice curate se repetă pe tot parcursul designului interior.

Modele de case – Victorian

Casele de stil victorian s-au născut din libertatea oferită de revoluţia industrială, în condiţiile în care noile tehnologii au facilitat construcţia unor elemente atât de detaliate. Aceasta arhitectură a apărut între 1830 şi 1910, în timpul domniei reginei Victoria.

Caracteristicile unei case victoriene

Casele victoriene sunt case elaborate cu detalii complicate, atât în interior, cât şi în exterior. De obicei, în două etaje, casele victoriene sunt construite mai mult pentru frumuseţe decât pentru funcţionalitate. Acestea au planuri asimetrice, porţi mari ornamentate, turnuri mari şi turle. Din punct de vedere stilistic, aceste case au adesea ornamente, culori luminoase, capricioase, ferestre în stil eyebrows şi balustrade decorative.

Aceste case au adesea planuri de etaj complexe, cu o serie de camere răsfirate. Beneficiul este că vă puteţi amenaja camere pe cele 2 etaje, după cum doriţi. Verandele care înconjoară locuinţa pot fi conectate la mai multe camere.

Modele de case – Cabana englezeasca

Cabanele sunt case modeste şi confortabile. Ele au fost deosebit de populare în Statele Unite în anii 1920 şi 1930. Cabanele englezeşti au fost, în parte, în contrast cu stilul Tudor, care au apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea. În mod tradiţional, cabanele erau ferme compacte englezeşti pentru lucrătorii agricoli de la ţară. Au fost mai departe imitate, atunci când au fost aduse în SUA şi prezentate în cărţi de amenajări exterioare și modele arhitecturale.

Caracteristicile unei cabane

Cabanele sunt potrivite pentru multe medii, dar se potrivesc în special în zonele rurale, înconjurate de natură, păduri sau grădini. Având în vedere dimensiunea lor mică, aceste case fermecătoare sunt o alegere minunată pentru familiile mici, pentru o singură persoană sau pentru o casă de vacanță.

 

 

Sursa: SeoPower

Sursa foto: sfldulittoral.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply