Mobila de bucătărie în tendințe. 5 trucuri pentru cele mai bune alegeri

0

Ești în căutare de mobilă de bucătărie și ești impresionat de oferta din magazine, la care se adaugă și cea din spațiul online? Înainte de a face alegerile finale, ține cont de aceste sfaturi, pentru a te asigura că vei avea camera perfectă!  Ține minte că bucătăria este unul din spațiile esențiale ale casei, iar amenajarea ei trebuie să fie realizată astfel încât să fie practică, confortabilă, luminoasă și să-ți ofere posibilitatea de a te mișcă în voie.

1. Măsoară de mai multe ori

Este fundamental să știi exact care este spațiul de care dispui în bucătărie, astfel că trebuie să măsori totul de câteva ori. Ține cont de locul unde poți amplasa chiuveta, de poziția ferestrei și a ușii. Nu te strădui să înghesui în bucătărie mai multe piese de mobilier și nici nu aglomera pereții cu prea multe corpuri suspendate. În funcție de spațiu, poți alege piese de mobilier dispersate, pe care să le combini după bunul tău plac. Este mult mai eficient așa.

mobila bucatarie

2. Mobilă la comandă

Mobilă de bucătărie la comandă este o soluție foarte utilă, mai ales dacă ai o cameră cu dimensiuni mai deosebite. Poți utiliza spațiul mult mai bine pentru că îți organizezi bucătăria exact după stilul și nevoile tale. Alege însă variante simple care să se preteze la orice stil de amenajare.

Un truc foarte bun este să adaugi polițe sau rafturi deschise. Unii nu le agrează pentru că susțin că se vor umple de praf și din cauza aburilor se vor murdări foarte repede. Problema poate fi rezolvată cu o hotă de putere medie sau mare, care va menține aerul curat în bucătărie și va preveni umezeala, cauza tuturor relelor. Hota este oricum o piesa obligatorie în bucătărie, mai ales dacă iubești să gătești!

3. Detaliile fac diferența

Când este vorba despre mobila de bucătărie detaliile înseamnă: feronerie, corpuri de iluminat, blatul de bucătărie, obiectele expuse, insula de bucătărie (eventual mobilă, pliabilă și totodată loc de luat masa), plita și accesoriile care sunt expuse. Adaugă mereu în bucătărie oțel, inox și sticlă. Sunt ieftine, moderne, ușor de curățat și rezistente.

Sticla sub formă de panouri, de exemplu, este o soluție simplă, ieftină și mai ales foarte practică pentru a placa zonele expuse la murdărie, din jurul aragazului și al chiuvetei.

Citește și: Mobilier mobil în bucătărie

mobila bucatarie

4. Armonia cromatică

Când alegi mobila pentru bucătărie trebuie să iei în calcul culorile acesteia. Și alegerea nu este întâmplătoare. Contează culoarea pereților din bucătărie, culoarea podelelor și cât de luminoasă este încăperea. Combinația dintre acestea și piesele de mobilier trebuie să fie unitară, chiar dacă alegi piese separate, sau ai mobilă făcută de comandă. Soluția cea mai simplă este să alegi două culori de bază, de dorit din aceeași paletă cromatică, la care să adaugi o culoare de contrast care să funcționeze drept culoare de accent. Culoarea este cea care ajută la definirea stilului de design.

Nu te feri de culori puternice. Sunt ideale într-un spațiu mic, dacă sunt folosite cu măsură. Nu evita negrul, care poate să fie nota de dramatism și eleganță din bucătărie și nu face greșeala de a omite albul. Pur și simplu combină-le!

 

mobila de bucatarie

5. Alte trucuri bune pentru bucătărie

Sunt câteva detalii care pot schimba complet bucătăria și care pot fi surse bune de inspirație.

  • Alege detalii suspendate cu multă atenție. Economisesc spațiul, dar aglomereaza vizual și încarcă decorul fapt care face din bucătărie un loc neprietenos. Soluția o reprezintă rafturile deschise sau dulapurile cu uși din sticlă transparentă.
  • Insula poate sa fie un detaliu util chiar și  într-o bucătărie mică. Există modele perfect adaptate pentru fiecare spațiu, și în ultimă instanță ai variantele făcute de comandă.
  • Nu ignora elementele decorative. Un poster, un ceas de perete, plantele, un raft cu ierbui aromatice dau viață și personalitate bucătăriei.
  • Personalizează cu elemente care nu fac parte în mod tradițional din decorul unei bucătării: un televizor agățat pe perete, un aparat de radio cu aer vintage, un lampadar sau un candelabru în locul clasicei plafoniere.
  • Alege mereu o chiuvetă mare, practică, cu baterii moderne și multifunționale (cu duș, gât mobil etc). Sunt o investiție, dar sunt foarte practice și dau un aer modern, indiferent de stilul de amenajare.
  • Pastrează ordinea și nu aglomera inutil. Limitează-te la electrocasnicele pe care le folosești cu adevărat, și nu expune mai mult de două, maximum trei aparate.

Citeste si: 10 plante care purifică aerul din casă

 

 

Text: Otilia Ignat

Surse foto: iStock, pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply