Mizează pe lalele!

0

Vrei straturi de efect, compuse cu lalele, în grădina ta de primăvară? Inspiră-te din cele pe care le vezi adesea în parcuri și plantează bulbii între alte flori, în insule de diverse forme.

lalele combinatie florala
Foto: Flori Lixăndroiu

De ce să alegi lalele?

Lalelele care își păstrează cel mai bine caracteristicile sunt de regulă simple. Dacă îți dorești un strat cu jocuri de culori, în locul unuia de lalele pestrițe care se modifică în timp, creează unul cu lalele simple care răsar dintr-un pat de flori de altă culoare.

Un pat de flori diverse acoperă mai bine pământul decât lalelele singure. În plus, maschează ceva din aspectul neplăcut al lalelelor trecute, până la dispariția lor, mai ales că acestea sunt mai rare, iar patul își continuă înflorirea și după ce lalelele și-au încheiat-o.

Dacă de pe un anumit strat nu scoți lalelele în fiecare an, poți face un aranjament de vară înlocuind florile din care a fost făcut patul fără să deranjezi bulbii.

Numai lalele simple? Nu, dar trebuie să respecți niște reguli!

Lalelele bicolore pot ieși dintr-un pat de flori format de una dintre cele două culori.

Florile din pat să fie prezențe discrete, de exemplu Anemone blanda.

Cum faci un pat de flori?

Poți folosi primule, panseluțe, muscari, anemone, nu-mă-uita sau micsandre (un sprijin bun pentru lalele cu tulpini înalte). Dacă realizezi acum patul din bulbi, trebuie să fii sigur că florile care îl compun înfloresc în același timp cu lalelele. Dacă preferi panseluțe, primule sau nu-mă-uita, le plantezi la primăvară gata înflorite, la momentul cerut de lalele.

Ca imagine de ansamblu, lalelele arată bine în grupuri mari și compacte, dar frumusețea fiecărei flori s-ar evidenția mai bine dacă ar fi singulară. Poți să acoperi solul cu un pat de flori de alt soi, în care să plantezi lalele mai distanțat.

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2010

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply