Mix de tonuri energizante într-un cadru elegant

0

Mix de tonuri energizante într-un cadru elegant – Nevoia de culoare a fost punctul de pornire în amenajarea acestei case aflate într-un cochet cartier bucureștean. Proprietarii sunt la a doua colaborare cu echipa La Maison, de aceea proiectul s-a derulat firesc.

living-1

Am ascultat povestea acestei case cu încântare, deoarece detaliile mi-au fost oferite cu zâmbetul pe buze atât de către proprietari, cât și de către echipa La Maison. M-am convins, o dată în plus, că profesionalismul unei echipe (fie că vorbim de arhitecți, designeri sau constructori) poate transforma radical o clădire cu aspect obișnuit într-o locuință de vis – fără ca bugetul proprietarilor să aibă de suferit.

living-2

Tapetul din zona de zi este de la brandul Thibaut. Lățimea unei role este de 69 cm. La showroomul La Maison găsești acest model la prețul de 813 lei/rola.

Gazdele noastre au locuit, înainte de a achiziționa această casă, într-un apartament superb din centrul Bucureștiului. Dar pentru ca cei doi copii să crească frumos și să aibă cât mai mult spațiu de joacă, au decis să cumpere o casă care să dispună de o grădină cât mai mare. Nu le-a fost foarte ușor să găsească ce își doreau.

living-3

Când au văzut această casă, și-au dat seama că totul corespunde așteptărilor. Nu s-au mutat direct, nu pentru că locuința nu ar fi fost primitoare, ci pentru că au vrut să aducă ambientului o notă personală și să sporească utilitatea și frumusețea unor zone.

biblioteca

Ansamblul de mobilier pentru TV este realizat după schițele designerilor în fabrica La Maison.

Pentru gazdele noastre a fost de la sine înțeles că vor porni în această aventură alături de cei de la La Maison, care le-au fost alături și la amenajarea fostei locuințe. Faptul că mai colaboraseră a fost un avantaj, în sensul că deja se cunoșteau stilul de viață al proprietarilor și maniera de lucru a echipei La Maison. Acest lucru a grăbit rezolvarea anumitor aspecte ale proiectului și derularea lucrărilor într-un ritm susținut.

copil-1

Dormitorul copiilor este plin de culoare. Pe lista achizițiilor de la La Maison se numără: scaunul Eames (1.538 lei), draperia model Polka Dot, brand Sanderson ( 278 lei/ml/ l 140 cm) și biroul de la brandul Grange (4.312 lei).

De la Cristina Zelmat și Martine Claessens am aflat detalii importante. „Construcția se afla într-o stare bună, deci nu a fost nevoie să intervenim cu lucrări de renovare dificile. În schimb, a trebuit să apelăm la ingeniozitate pentru a spori în primul rând eficiența anumitor încăperi. Am realizat acest lucru cu ajutorul unui mobilier adaptat necesităților locului, pe care l-am lucrat pe comandă, în fabrica noastră.

bucatarie

Pardoseala este acoperită cu dale multicolore de gresie. Modelul este Cement Tiles, de la brandul Mosaic del Sur. Poți achiziționa acest finisaj, în combinațiile cromatice dorite de tine, la prețul de 343 lei/mp, de la La Maison.

Bucătăriaa fost principala beneficiară, deoarece am dublat spațiul de depozitare existent. La fel de utile au fost și intervențiile aparent cu rol decorativ.

bucatarie-2

Insula de bucătărie este ideală pentru a lua un mic dejun frugal. Scaunele de bar costă 1.303 lei/buc. la magazinul La Maison.

De exemplu, una dintre băile de serviciu era foarte mică; practic, nu am putut aduce aici niciun corp de mobilier realizat standard. A trebuit să concepem noi unul special, asamblat la fața locului. Însă nu a fost suficient pentru a da acestei încăperi un look atractiv.

dormitor-1

Tapetul Summer Tree aparține brandului Sanderson și costă 381 lei/rola/L 1.000 x l 52 cm. Plafoniera, de la brandul Davids, are prețul de 2.402 lei. Toate se găsesc la La Maison.

Din acest motiv am vopsit mobilierul într-un verde ponderat și am animat decorul cu ajutorul unui tapet de la Cole and Son. În cazul holului de la intrare, am salvat spațiul datorită unei piese multifuncționale. Am desenat și apoi am construit un corp de mobilier compact, care întrunește mai multe funcțiuni: cuier, banchetă, mască de calorifer“.

baie

Obiectele sanitare și finisajele din baia principală sunt cumpărate de la Romstal.

După ce dorințele de ordin tehnic au fost bifate și rezolvate, au fost aduse accentele de stil și culoare. Mobilierul face parte din colecțiile unor branduri franțuzești de renume, iar tapetul ce particularizează fiecare spațiu este de la Designers Guild și de la Sanderson.

baie-2

Mobilierul a fost gândit de către designeri ca să răspundă cerințelor funcționale și estetice ale proprietarilor și de aceea au ales să-l realizeze pe comandă în fabrica La Maison.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

marine-si-cristina

Casa este o bijuterie arhitectonică, dar zonele vitrate ample nu erau la modă în perioada în care a fost construită și de aceea am încercat prin finisaje luminoase și prin accentele fresh de culoare să potențăm luminozitatea încăperilor.

Mix de tonuri energizante într-un cadru elegant este titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr.9/2015.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply