Maşini de găurit cu acumulator vs bormasini vs maşini de găurit cu impact

0

Mașinile de găurit cu acumulator clasice sunt populare și versatile, dar mașinile de găurit cu impact pot fixa șuruburile la viteze uimitoare.  

bormasina

Puține unelte electrice sunt la fel de versatile ca o masină de gaurit portabilă. Face găuri din lemn, oțel, metale neferoase, beton, gips-carton, materiale plastice și multe altele. Ea face găuri filetate pentru șuruburi.

Acționează orice număr de dispozitive de fixare cu filet ca șuruburi pentru lemn, beton si altele. Nu numai că face găuri specializate pentru șuruburi, dar insurubeaza șuruburile foarte rapid. Masinile specializate au un set de dălți care permit instrumentului să funcționeze într-un mod de percuție, fără acțiune rotativă.

Iată ce trebuie să știți pentru a cumpăra mașina de găurit:

Mașini de găurit cu acumulator clasice

Mașina de găurit este un aparat de găurit cu baterie și un dispozitiv de fixare pentru șuruburi, piulițe și șuruburi mici. Este echipată cu un ambreiaj care dezactivează sistemul de transmisie a mașinii atunci când acesta atinge o anumită cantitate de cuplu/forță de strângere.  

Prin decuplarea dispozitivului de transmisie în acel moment, împiedică desfacerea capului de fixare/înșurubare, nu se va mai roți, pentru prevenirea micilor accidente, sau o înșurubare prea adâncă.

Utilizare-se folosește oriunde este nevoie pentru a face o gaură sau a introduce în șurub, a pune o piuliță sau a strânge un bolț mic.

Importanța mecanică-patru lucruri determină munca pe care o face această unealtă

  • Tensiunea bateriei-variază de la 8 volți până la 60 de volți cu cele mai comune tensiuni de 12 volți și 18 volți. Cu cât tensiunea acumulatorului / motorului este mai mare, cu atât se lucrează mai greu cu aceste mașini. Măriți tensiunea și puteți face găuri cu diametru mai mare sau mai adânc, astfel înfiletați șuruburi mai mari sau strângeți piulițe mai mari.
  • Dimensiunea bateriei-această este măsurată în amperi pe oră. Cu cât sunt mai mari orele de funcționare a bateriei, cu atât mai mult puteți utiliza o mașină de găurit cu acumulator.
  • Funcții-mașinile de găurit cu acumulator sunt întotdeauna echipate cu un ambreiaj, pentru găurit sau înșurubat, dar pot fi în anumite cazuri și cu percuție, pentru găuri în beton
  • Dimensiunea mandrinei-aceste mașini cu acumulator sunt echipate cu două mandrine de dimensiuni diferite, de 3/8 inch sau 1/2 inch. Este de preferat un produs cu un diametru mai mare al mandrinei, dacă doriți să faceți găuri de diametru mare.

Mașini de găurit cu impact

Profesioniștii și gospodarii preferă utilizarea mașinilor de găurit cu impact, mai ales că acestea au seturi de biți cu accesorii hexagonale care sunt proiectate special pentru a rezista la solicitările mai mari ale mașinii.  

Mașinile de găurit cu impact, sunt unelte cu un cuplu mare folosit în primul rând pentru a înșuruba șuruburile cu viteză mare. Mandrina lor acceptă numai biți cu șurub hexagonal de 1/4 inch. Aceste unelte sunt mai ușoare și mai mici decât mașinile de găurit cu acumulator și deși nu sunt la fel de versatile, ele vor îndeplini multe din aceleași funcții.  

Mașinile de găurit cu cablu sau bormasinile

-un produs tradițional, adesea folosit pentru găurirea în lemn, beton și oțel

-nu este echipat cu ambreiaj, nu sunt proiectate pentru a strânge sau a acționa dispozitivele de fixare

-se folosește pentru a da găuri.

Bormasinile se folosesc pentru a da găuri, și mai ales în locuri unde dimensiunea lor nu le va limită utilitatea.

Importanța mecanică: patru lucruri determină munca pe care o face această unealtă

Amperaj-amperajul este curentul electric. Bormașina vine într-o gamă cu capacități de motor de la 6 la 13 amperi.  

Dimensiunea mandrinei: aceste scule au o mandrină de 3/8, 1/2 inch, 5/8 inch sau 3/4 inch. Alegeți o mandrină cu diametru de capacitate mai mare, dacă doriți să faceți găuri mari.

Funcții: Perforatiile cu filet pot fi sau nu echipate cu o funcție de percuție pentru găurirea betonului și a pietrei. Pentru acestea căutați mașini de găurit cu percuție sau ciocane rotopercutoare.

Cele mai multe bormașini au viteze variabile pentru a va ajuta să dați găuri într-o diversitate de materiale, dar unele din ele sunt cu o singură viteză.

O mașină de găurit de impact nu poate înlocui o mașină de găurit cu acumulator clasic, uneori forța de lucru a mașinii de impact este în deplin dezavantaj, puteți să va distrugeți materialele. Mașină cu acumulator tradițional este, de asemenea, una dintre cele mai populare unelte din fiecare gospodărie a unei persoane. Versatilitatea să este dincolo de comparație. Poate găuri, poate face găuri de prindere, mandrina acceptă diferite dimensiuni și tipuri de burghie de găurit hexagonal și rotund, precum și șaibe rotative, perii rotative și alte accesorii. Ele sunt, de asemena, echipate cu îmbinări de alunecare care permit un control precis al cuplului.

Pentru a achiziționa un produs bun, este bine de știut înainte pentru ce o să-l folosiți, ce material va fi utilizat pentru găurit, ce tip de șuruburi vor fi introduse, de ce putere aveți nevoie etc. Atunci când suntem în dubii cu privire la care mașină este mai bună sau care ne ajută mai mult sau mai puțin, care marca este mai performanță sau care nu, este bine să citim instructiuniile acestora și să ne consultăm cu distribuitorii pentru a avea siguranță.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply