Mașina de brodat, un echipament destinat pasionaților de croitorie

0

Croitoria nu este un domeniu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. De altfel, așa cum știm deja, printre cei mai mari creatori de modă se află și reprezentanți ai sexului masculin, și încă foarte mulți. În mod evident, aceștia au folosit tot felul de aparate și ustensile de croitorie despre care noi credem astăzi că doar femeile sunt capabile să le utilizeze.

masina de brodat

Și în ziua de astăzi bărbații se dedică croitoriei, folosind zilnic mașina de brodat în atelierele de creație. Fiind unul dintre echipamentele care contribuie, în cea mai mare proporție, la realizarea unui design unic al hainelor, acesta este folosit de creatorii de modă în atelierele proprii de foarte mult timp.

Ce este o mașină de brodat profesională?

Acest tip de mașină permite realizarea broderiilor pe materiale textile, naturale sau sintetice (în funcție de modelul ales) și crearea unor forme deosebite, prin diverse tipuri de cusături.

În funcție de nivelul experienței, utilizatorul poate alege fie o mașină cu funcție principală de brodat, fie una de cusut și brodat. În timp ce mașina specializată este potrivită creatorilor de modă care dețin, pe lângă aceasta, și una profesională de cusut, mașina de tipul 2 în 1 se mulează mai bine pe nevoile începătorilor, care nu își permit două tipuri de mașini profesionale.

Dacă atelierul de creație este specializat pe piese brodate, recomandarea specialiștilor se îndreaptă către modelele profesionale, capabile de mult mai multe funcții și modele de cusături.

Care sunt avantajele folosirii unei astfel de mașini?

Pe lângă avantajul evident de a schimba aspectul unei piese vestimentare banale, într-un mod plăcut, mașina de brodat industrială are o serie de alte beneficii, care se pare că i-au atras pe bărbați în acest domeniu:

 • le permite să își pună creativitatea în practică;
 • poate îmbunătăți aspectul hainelor demodate, prin decorarea lor cu broderii deosebite;
 • poate conduce la economisirea unei sume mari de bani (renunțându-se la apelarea la croitori atunci când sunt necesare piese vestimentare unicat);
 • atât brodatul, cât și cusutul, sunt activități relaxante, ce pot reprezenta un hobby inedit;
 • îmbină perfect creativitatea cu latura tehnică, fiind astfel o provocare ce trebuie depășită cu brio.

Ce tipuri de mașini de brodat sunt recomandate de către experți?

Există multe nume mari de branduri producătoare de mașini de cusut și brodat, însă, de departe cea mai cunoscută este Brother. Aceasta vinde produse în România prin intermediul companiei Bro Rom, unul dintre cei mai vechi furnizori din țară.

Astfel, alegând acest brand, designerii vor avea siguranța produsului profesional, de calitate superioară. Iată care sunt 3 dintre cele mai apreciate modele:

Mașina de cusut și brodat Brother Innov-Is 280D

 • are peste 300 de operații de coasere și 180 de cusături decorative;
 • are o viteză impresionantă de 710 împunsături pe minut, dar și o viteză de brodare mare, de 400 împunsături pe minut;
 • este potrivită și pentru confecționare hainelor pentru copii, dat fiind faptul că printre cele 125 de modele de broderii se află și modele Disney.

Mașina de brodat Brother Innov-Is F440

 • are 138 de modele prestabilite de broderie și 11 fonturi de scriere brodată;
 • are viteza maximă de 650 de împunsături pe minut;
 • dispune de posibilități de brodare a literelor în trei mărimi diferite;
 • panoul de control dispune de ecran color;
 • este destinată atât micilor ateliere, cât și persoanelor ce vor să treacă de nivelul de bază al cusăturilor simple, la cele deosebite de broderie, pentru conceperea unor articole vestimentare personalizate.

Mașina de brodat Brother Antreprenor Pro X PR1050X

 • este un model semi-industrial, profesional, adaptat nevoilor superioare ale croitorilor și unui volum impresionant de coasere;
 • viteza maximă de brodare ajunge până la 1000 de împunsături pe minut, putând fi reglată din panoul de control, cu display color intuitiv;
 • dispune de o suprafață mare de coasere, de 360 mm x 200 mm, cu posibilitate de extindere la 360 mm x 360 mm;
 • dispune de posibilități multiple de brodare pe orice suprafață (plană sau tubulară) din orice material, textil, sintetic sau natural, sau chiar pe carton, piele sau vinilin;
 • zgomotul de lucru a fost redus cu până la 20%, ceea ce reprezintă un avantaj real pentru o mașină de brodat industrială.

Bărbații implicați activ în industria textilă și de confecții sunt sfătuiți să aleagă mașinile Brother, comercializate de către Bro Rom, pentru încredere în funcționalitatea și fiabilitatea produselor.

 

 

Sursă: AdMarks

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply