Lipsa florilor – cele mai afectate plante de apartament

0

Lipsa florilorLipsa florilor – plantele tale se confruntă cu așa ceva? Vezi care dintre plantele de apartament înfloresc cel mai greu, descoperă care ar putea fi cauzele și pune în aplicare cea mai bună soluție.

Lipsa florilor – cauze posibile

Dacă planta ta nu înflorește, primele cauze la care ar trebui să te gândești sunt excesul de apă și de căldură. Soluția este să îi oferi o perioadă de odihnă înainte de a înflori: mut-o într-un loc răcoros, uscat, dar bine iluminat și ud-o mai puțin.

De asemenea, este posibil ca planta ta să nu înflorească deoarece nu primește suficientă lumină. Află câte ore de lumină directă are nevoie specia respectivă și dacă nu reușești să îi oferi minimul necesar, poți suplimenta cu o sursă de lumină artificială, specială pentru creșterea plantelor.

Citește și Flori de gura leului – cum le îngrijești?

Lipsa florilor la Anthurium

Lipsa substanțelor nutritive – aplică regulat, o dată la 10 zile, un îngrășământ pentru plante cu flori din aprilie până în septembrie.

Lipsa florilor la Amaryllis

Planta nu a primit suficient îngrășământ sezonul trecut, iar bulbul nu s-a putut dezvolta corespunzător. Continuă să aplici regulat îngrășământ până când frunzele se ofilesc și planta intră din nou în repaus.

Lipsa florilor la Strelitzia

Nu primește suficientă lumină. Mută ghiveciul în dreptul unei ferestre sudice sau vestice sau suplimentează necesarul de lumină cu un corp de iluminat special.

Lipsa florilor la Clivia

Planta nu a trecut printr-o perioadă de repaus. În timpul iernii, Clivia trebuie ținută într-un loc răcoros, cu temperaturi între 7-10°C și udată o dată la două săptămâni. Îngrijește-o normal sezonul acesta și ai grijă ca la iarna viitoare să respecți condițiile de creștere.

Lipsa florilor la Schlumbergera

Este cauzată, cel mai probabil, de excesul de apă și lumină. Toamna, mut-o într-un loc mai întunecos (pe hol, în dreptul unei ferestre nordice) și ud-o mai puțin (lasă pământul uscat două, trei zile înainte să uzi din nou). Nu o muta din loc în momentul în care apar bobocii, aceștia sunt foarte sensibili la schimbarea poziției plantei.

Citește și Balcoane înguste, dar pline de verdeaţă

Lipsa florilor
Lipsa florilor la Mandevilla (Dipladenia)

A fost ținută într-un loc prea întunecos. Mută floarea într-un loc mai luminos, pe pervazul unei ferestre sudice, sau suplimentează necesarul de lumină cu o instalație de iluminat specială pentru plante.

Lipsa florilor la cerică (Hoya)

A fost ținută într-un loc prea întunecos și a fost udată în exces. Mută floarea într-un loc mai luminos, pe pervazul unei ferestre sudice, sau suplimentează necesarul de lumină cu o instalație de iluminat specială pentru plante. Ud-o o dată pe săptămână doar în farfurioara ghiveciului.

Lipsa florilor la Crossandra

Nu au fost respectate condițiile de cultivare pe timpul iernii. Crossandra are nevoie de o perioadă de repaus, cu temperaturi scăzute, lumină puțină și irigare rară (lasă pământul să se usuce complet două, trei zile înainte să uzi din nou).

Lipsa florilor la Passiflora

Nu au fost respectate condițiile de cultivare pe timpul iernii. Passiflora are nevoie de o perioadă de repaus, cu temperaturi scăzute, lumină puțină și irigare rară (lasă pământul să se usuce complet două, trei zile înainte să uzi din nou).

Citește și Buchet de dalii

Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply