Balcoane înguste, dar pline de verdeaţă

0

 balcoane înguste

Sunt foarte puţini aceia care se pot bucura de o grădină în adevăratul sens al cuvântului. Pentru cei mai mulţi dintre noi, amenajarea spaţiilor verzi se rezumă la balcoanele meschine sau la terasele minuscule ale casei. Cu puţină dibăcie însă, acestea pot fi transformate în adevărate oaze de relaxare. Citește mai departe câteva sfaturi de amenajare pentru balcoane înguste, dar pline de verdeaţă.

Albăstrelele – frumuseţea din grădină şi de pe obrazul tău

Balcoane înguste? Economiseşte spaţiul, plantează pe verticală!

Pentru majoritatea iubitorilor de flori şi natură, balcoanele şi terasele locuinţei sunt singurele locuri în care îşi pot exersa pasiunea pentru grădinărit. De cele mai multe ori, acestea sunt atât de mici, încât amenajarea unei zone de relaxare devine o problemă de echilibristică şi o ecuaţie foarte complicată în care trebuie împăcate spaţiile acordate depozitării, culoarelor de trecere şi mobilierului.

Cea mai simplă soluţie în amenajarea teraselor înguste este folosirea spaţiului pe verticală. Rezolvă spaţiul de depozitat cu dulapuri înguste şi înalte, pe care le vei amplasa în extremităţile terasei, pentru a nu încurca circulaţia. În locul măsuţei pentru cafea poţi instala un raft mai lat, poate chiar unul rabatabil, la care poţi asorta scaune pliante. Şi nu în ultimul rând, alege în locul ghivece masive cu arbuşti plante căţărătoare antrenate pe spaliere.

Citește și Crinul alb

Idei simple pentru balcoane înguste

•    Nu este nevoie să îţi închizi terasa cu termopane. Aceasta poate fi protejată – chiar este indicat – cu o streaşină mai lungă şi cu un sistem bun de scurgere a apei pluviale.
•    Terasa poate fi îmbrăcată în plante căţărătoare care te vor feri de privirile indiscrete, iar dacă stai la un etaj inferior, o poţi umbri cu câţiva arbuşti decorativi plantaţi la parter.
•    În lipsa spaţiului la nivelul solului, foloseşte peretele exterior al casei: montează spaliere pentru plantele agăţătoare, fixează suporturi pentru ghivece sau atârnă coşuleţe cu plante chiar de streaşină.
•    Nu uita să plantezi flori în jardinierele de pe parapetul terasei, dar asigură-te că acestea au fost foarte bine fixate. Este de preferat ca jardinierele să stea în afara parapetului şi nu în interiorul terasei, pentru a nu te împiedica atunci când treci.
•    Îţi poţi amenaja un mic spaţiu de relaxare amplasând un leagăn sau un balansoar de-a latul terasei, într-una din extremităţile sale.
•    Dacă parapetul este suficient de lat, îl poţi folosi pe post de masă. Dacă nu, fixează pe el o consolă sau un raft rabatabil.

Citește și Sulfina protejează pielea împotriva uscăciunii

Foto: © Tanouchka – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply