Întrebări şi răspunsuri despre pergole

0

pergola

Pergola este o construcţie de grădină, realizată în lemn, metal, PVC sau alte materiale, care poate să fie amplasată lângă o construcţie, fiind lipită de aceasta sau individual, în grădină. Pentru utilizarea rezidenţială cele mai frecvente pergole sunt cele din lemn, însă în cazul utilizării comerciale (la terasele restaurantelor, spre exemplu) sunt din ce în ce mai utilizate pergolele din PVC care asigură o flexibilitate mult mai mare.

De câte tipuri sunt pergolele?

Pe lângă materialul din care sunt construite şi faptul că pot să fie dependente sau independente de o altă construcţie, pergolele pot avea o mulţime de caracteristici care să le diferenţieze:

  • În funcţie de utilitate. Pot să fie pergole pentru grădină, pergole pentru terasa sau pergole care să acopere piscina pe timp de iarnă.
  • În funcţie de formă. Există pergole drepte sau pergole cu acoperiş rotunjit. De asemenea, există pergole cu forme cât se poate de inedite care să asigure o estetică foarte plăcută în spaţiul în care sunt construite.
  • În funcţie de dotări. Se poate opta pentru pergole simple şi fixe sau pentru pergole retractabile. În ceea ce priveşte pergolele retractabile, acestea pot fi automatizate sau cu acoperiş retractabil manual.

Unde poate fi utilizată o pergolă?

Oriunde există un mic spaţiu în aer liber în care se doreşte crearea unei zone de relaxare. Pergolele sunt ideale atât la munte, cât şi la mare sau câmpie şi sunt perfecte atât pentru utilizarea casnică, cât şi pentru utilizarea comercială.

În funcţie de destinaţie, pergola poate să aibă caracteristici diferite:

  • Rezistenţă. În zonele unde cad foarte multe zăpezi sau există riscuri de grindină, acoperişul trebuie să fie mai rezistent
  • Accesorizare. Tot în funcţie de starea vremii este posibil să fie nevoie de o accesorizare variată. Pentru iarnă pot fi instalate încălzitoare, iar pentru vara diverse jaluzele pentru umbrire sau elemente de răcorire.
  • Aspect. Partea estetică depinde şi ea foarte mult de locul în care se afla pergola. Pentru rezultate cât mai bune, cel mai bine este să se apeleze la un profesionist.

În principiu, pergolele pot fi instalate oriunde şi atâta vreme cât proiectul se face cu grijă, rezultatele sunt deosebite.

De unde poate fi achiziţionata o pergolă?

Pentru achiziţia unei pergole este bine să se apeleze la o firmă specializată, precum royalpergola.ro. Alegerea firmei trebuie să ţină cont de o serie de criterii, altele decât preţul:

  • Experienţa şi portofoliul pe care îl are
  • Varietatea de pergole pe care le poate construi
  • Accesoriile pe care le pune la dispoziţie

În principiu, este bine să se opteze pentru o firmă ce asigură servicii complexe, de la A la Z.

Cum poate fi accesoriza o pergolă?

Accesoriile unei pergole sunt extrem de numeroase şi de variate. Se poate opta pentru jaluzele, pentru lumini care mai de care mai interesante, pentru sisteme automate de retractare sau pentru diverse accesorii strict estetice. Accesorizarea este bine să se facă tot în prezenţa unui specialist, care poate să ţină cont de anumite detalii, uneori minore, dar extrem de importante.

Ceea ce este cert este ca o pergolă poate să fie una dintre cele mai bune soluţii pentru amenajarea grădinii sau pentru amenajarea unui spaţiu de relaxare al restaurantelor. Faptul că permite folosirea terasei atât vară, cât şi iarna, oferind confort total, este un plus extrem de mare.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply