Îngrijirea corectă a ușilor de lemn de interior

0

Menținerea frumuseții ușilor de interior nu este dificilă cât timp știi cum să le îngrijești corect. Iată tot ce trebuie să știi despre acest lucru, pentru ca ușile tale să arate ca noi cât mai mult timp.

Ușile și tocurile de lemn de curăță de praf o dată pe lună cu o cârpă moale, uscată.

O dată la câteva luni (sau dacă sunt murdare), curăță ușile cu o cârpă moale și o soluție de curățat destinată acestui material.

Evită utilizarea cârpelor ude sau ale soluțiilor nepotrivite – acestea pot deteriora materialul. Dacă vrei să folosești apă și săpun, fă tot posibilul ca activitatea să fie cât mai rapidă: spală repede, clătește repede, usucă bine lemnul, pentru ca apa să nu pătrundă în el.

Dacă lemnul este ceruit, îi poți menține aspectul folosind o cârpă îmbubată în esenţă de terebentină. Dacă este lăcuit, alege produse speciale, apoi clătește cu puțină apă rece și lustruiește. Ușile din lemn lăcuit pot fi frecate (cu o cârpă moale, prin mișcări circulare) cu ulei de in.

Truc popular pentru a șterge urmele de degete de pe ușile de lemn: freacă suprafața cu o bucată de cartof crud.

În cazul în care ușa are și geamuri, acestea trebuie curățate cu o soluție pentru geamuri cu grijă, pentru ca aceasta să nu atingă lemnul.

 

Citește și: Cum să îți cumperi mobilă eco-friendly

 

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply