Cum să îți cumperi mobilă eco-friendly

0

Din ce în ce mai muți oameni realizează că e necesar să își reducă amprenta ecologică, iar dacă și tu faci parte dintre ei vom începe prin a te felicita! În acest articol vom discuta despre cum poți cumpăra mobilă într-un mod eco-friendly, oferindu-ți sfaturi care ajută la salvarea planetei, în timp ce poți face și economii.

Cum să îți cumperi mobilă eco-friendly

Cumpără mobilă second hand

O poți găsi la colecționari, pe Internet (site-uri precum OLX sau Okazii, pe grupuri de Facebook etc), la târguri, la vecini care renovează sau la diferite magazine second hand sau vintage. Fie că este în stare excelentă sau îți oferă oportunitatea de a o recondiționa pentru a arăta pe placul tău, vei promova în acest fel sustenabilitatea.

Optează pentru lemnul recuperat

Prima variantă este să îți construiești singur mobilă din lemn recuperat – îl găsești la șantiere, i-l poți cere unui vecin care renovează sau poți păstra bucăți dintr-o piesă de mobilier la care dorești să renunți. A doua opțiune este să achiziționezi un produs gata realizat – numeroase companii încep să vândă mobilă făcută din lemn recuperat, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Alege piese de mobilier din materiale reciclate

Ne referim de data aceasta la plastic sau metal. În general, aceste produse sunt mai durabile și ușor de reparat. În plus, fiind realizat din produse care au putut fi reciclate, mai pot trece și altă dată prin acest proces.

Alege cu grijă piesele din lemn

Când vine vorba de piesele din lemn, ar trebui ca materialul să provină din păduri administrate responsabil (de exemplu din ferme de copaci, cherestea cultivată pe plantație). Înainte de a te decide asupra unui produs, cercetează compania de la care îl vei cumpăra – o simplă căutare pe Google îți poate da toate răspunsurile.

Citește și: Grădinăritul ecologic

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply