Îmbunătățiri pe care să le faci vara în casă, pentru a face economii

0

Vara este sezonul renovărilor, așa că îți propunem câteva lucrări care să te ajute pe termen lung. Vei face economii substanțiale, iar costurile se vor amortiza în scurt timp.  

Dacă ai în plan câteva îmbunătățiri la nivelul locuinței tale anul acesta, te ajutăm cu câteva propuneri utile și pe care merită să le iei în considerare. Dacă alegi să te axezi pe anumite lucrări, poți să-ți scazi facturile dramatic, fără să faci rabat de la confort. Uite ce îmbunătățiri ai putea lua în considerare pentru a avea cheltuili mai mici pe termen lung:

  • Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru o locuință eficientă din punct de vedere energetic

Înainte să investești sume importante în sisteme de încălzire a casei cu energie regenerabilă și ieftină, trebuie să te ocupi, în mod firesc, de izolarea casei. Este primul pas pe care trebuie să-l faci în vremuri ca acestea, când există o preocupare tot mai mare pentru soluții care să ducă la economia de energie.

Ai la dispoziție mai multe tipuri de materiale pentru izolare, de la clasicul polistiren până la variante şi mai eficiente precum acest tip de vata minerala, considerată mai avantajoasă din punct de vedere al economiei la energie, cât și din punct de vedere al durabilității în timp. Mai mult decât atât, ea are și o rezistență crescută la umiditate, fiind și o variantă sigură în cazul incendiilor.

  • Schimbări mici, dar care vor cântări mult la economia de energie

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este înlocuirea ferestrelor și a ușilor spre exterior – ușa de la intrare și ușile de la terasă sau de la balcon. Par niște factori prea mici ca să facă diferența, însă trebuie să știi că cea mai mare parte din căldura dintr-o locuință este risipită la nivelul ferestrelor și al ușilor. Înlocuirea ferestrelor clasice cu unele tip „4 anotimpuri”, care să te ajute să menții o temperatură plăcută în interiorul casei este vitală pentru a reduce consumul de energie, dar și pentru a-ți crește confortul.

  • Renunță la sistemul de încălzire centralizat în favoarea unei variante pe cont propriu

Sistemul de încălzire centralizat este scump și ineficient, motiv pentru care o mulțime de români au preferat să se debranșeze de la rețeaua comună și să se ocupe singuri de confortul lor. Varianta instalării unei centrale de apartament este de departe cea mai avantajoasă și cea mai ieftină. O centrală termică implică niște costuri substanțiale, însă pe termen lung este cea mai bună alegere, deoarece facturile sunt mai mici și tu ești singurul care decide cât de cald vrei să fie în casa ta, dar și când e momentul potrivit pentru a porni căldura în locuință.

  • Ia în considerare alimentarea cu energie solară. Uite ce trebuie să știi

Ne aflăm încă la început de drum în ceea ce privește utilizarea energiei solare, însă este limpede că merită luată în calcul. Instalarea panourilor solare se poate face și la bloc, nu doar la casă, iar acele panouri pot asigura facturi de zero lei câteva luni bune din an. Mai mult decât atât, statul vrea să încurajeze utilizarea energiei alternative, așa că îți oferă fonduri nerambursabile pentru instalarea de panouri solare. Programul se numește Casa Verde și acordă fonduri inclusiv celor care vor să-și izoleze locuințele cu materiale ecologice.

Ce părere ai despre propunerile noastre? Ce ai mai adăuga la lista acesta?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply