Idei pentru dormitor. Inspirație și sfaturi

0

Idei pentru dormitor. Inspirație și sfaturi. Ne petrecem aproape jumătate din viață în dormitor. Acest lucru poate explica fascinația pe care o avem pentru a avea un spațiu decorat și amenajat cu stil și bun gust. Aceste idei pentru dormitor sunt idei și sfaturi, dar și punecte de plecare pentru o amenajare inspirată.

Idei pentru dormitor

Amenajare retro

Folosește un amestec de imprimeuri și modele. Imprimeurile mărunte, materialele naturale, tapetul creează un spațiu confortabil, dar elegant. Combină culorile în nuanțe calme, dulci și accesorizează cu detalii retro în stil vintage, de la piesele de mobilier, la decorațiuni. Alege piese cu patină, vechi sau recondiționate și utilizează o culoare unitară, peste care să adaugi nunațe de accent.

Idei pentru dormitor

Decor marin

Un domitor cu aer marin se poate realiza folosind, evident tonuri de albastru și verde, cu accente intense de ocru, galben, portocaliu. Folosește dungi pentru tesături, pe perne și jaluzele. Adăugă detalii de decor sugestive și  un covor natural din iută într-o culoare uni. Adaugă elemente iconice care să sugereze marea, cum ar fi o timonă. Un astfel de dormitor trebuie să fie foarte luminps, pentru ca sugestia să fie completă. Folosește materiale naturale: bumbac, in, mai ales.

Idei pentru dormitor

O amenajare neutră

Probabil este cel ami abordat stil pentru un dormitor. Este simplu, elegant, relaxant și te ajută să te odihnești după o zi lungă de muncă. Folosește culori neutre precum alb, crem, griuri dulci, ocru și bejuri pentru a obține un aspect modern. Amestecă elemente tradiționale, cum ar fi așternuturile din lenjerie naturală, cu articole texturate, cum ar fi franjurile, draperiile grele, detalii metalice.

Fantezie franceză

Dacă îți place luxul parizian, folosește un pat tradițional francez din rattan ca bază și accesorizează-l o gamă variată de culoare. Poți amesteca tonuri modă, galben, muștar, ocru, cu nuanțe atemporale și imprimeuri colorate pentru a obține un stil personal. Adaugă lămpi de ceramică spectaculoase, o tăblie din ratan, o comodă victoriană sau un covor cu accente geometrice și culori vii.

O variantă florală

O astfel de amenajare poate avea o tentă feminină, așa că trebuie folosite cu atenție și fără exagerare. Adăugă culori vibrante folosind impreimeuri florale abstracte. Florile induc o atmosferă calmă, liniștitoare, care este perfectă pentru dormitor. Adaugă un scaun-fotoliu de accent unic, oglinzi și compltează cu un candelabru opulent.

Stilul Scandinav

Stilul Scandinav creează idei de design fabuloase, minimaliste și funcționale. Utilizați imprimeuri simple, sau culori uni, ori combinații de culori cu dungi foarte late și materiale naturale, lână, iută, bumbac, piele și ceramică. Alege piese de mobilier în tonuri naturale sau închise, în contrast cu pereții și podelele. pereții albi și podelele închise la culoare sunt o definițe a stilului. Luminarea este importantă, iar o lampă de podea poate da dramatism și intimitate decorului.

Dormitor glam de lux

Vrei să simți că ești în vacanță în fiecare seară? Amenajează-ți dormitorul într-un mod opulent. Folosește materiale de lux, cum ar fi catifea, mătase și noptiere elegante, somptuasede culoare neagră sau nuanțe închise. Folosește puține culori, cu nunațe variate și alege accente metalice.

Trucuri de decor care funționează de fiecare dată

În primul rând, alege culori subtile care exprimă emoție. Alege tonuri bogate pentru a crea o dispoziție confortabilă sau pasteluri reci pentru o atmosferă discretă. Optează pentru mobilierul care se potrivește bine și care nu copleșește camera. Adaugă lenjerie de calitate care să păstreze unitatea cromatică cu restul amenajării. Adăugă mai multe opțiuni de iluminare caldă. Creează zone discrete și senine.

La fel de important este să măsori spațiul și să alegi mobilierul care se potrivește (dar nu sufocă) spațiul.

Citeste si: Cum transformi un dormitor într-o cameră multifuncțională

Text: Otilia Ignat/ sursa foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply