Cum aduci natura la tine acasă. Idei de decor natural

0

Iubești natura? Cum o aduci la tine în casă? Da, plantele sunt o bună soluție, dar nu sunt singura opțiune pe care o ai atunci când vine vorba de decor natural.

Natura este adesea o scăpare din constrângerile cotidianului, de aceea mulți oameni vor să își creeze propriul refugiu chiar acasă. În cele ce urmează, vei afla care sunt cele mai bune strategii pentru a face natura o parte integrantă din casa ta.

Plante

plante casa decor natural

Includerea plantelor în decorațiunile interioare adaugă un plus de lumină și verdeață. Mai mult decât atât, acestea contribuie la îmbunătățirea calității aerului. În funcție de spațiul de care dispui, poți alege ghivece mai mari sau mai mici. Pentru locuri mici, vazele rămân cele mai potrivite recipiente.

Lemn

lemn decor casa

Desigur, lemnul este prezent în orice casă prin piesele de mobilier. Însă majoritatea producătorilor optează astăzi pentru un aspect modern și foarte lustruit. Dacă vrei să creezi senzața de comuniune cu natura doar prin piesele de mobilier, orientează-te spre mese, scaune, dulapuri și rafturi realizate din lemn netratat sau tratat astfel încât să-și păstreze luminozitatea și căldura.

Pietre

pietre casa living

Un element decorativ de excepție, piatra poate constitui un accesoriu unic, în funcție de dimensiuni și origini. Colecționează pietricele de diferite forme, culori și mărimi din vacanțe și aranjează-le pe rafturi, în vaze, pe pervazul ferestrei, în ghivece sau pe masă. Piatra naturală în bucătărie pe podele sau un blat din piatră sunt și ele soluții excelente care aduc natura în casa ta. Aici poți „trișa” puțin, acoperindu-ți pereții cu un tapet care imită piatra naturală.

Scoici

scoici decor

Ca și pietrele, scoicile pot fi accesorii de decor natural. În plus, acestea adaugă un plus de profunzime la decorul care unește interiorul cu natura. Vaze, boluri și rame foto pot găzdui cu succes scoicile pe post de ornamente. Este însă foarte important cum le așezi și cum le integrezi în casă. O cameră cu decorată cu elemente și culori marine acceptă ușor scoicile, dar un decor clasic va tolera mai greu astfel de detalii.

Apa

fantana mica interior

Cel mai liniștit element al naturii este ușor de inclus în orice stil decorativ. O vază cu apă și câteva pietricele sau un bol cu plante plutitoare pot crea o atmosfera care inspiră mult calm. Pentru un aspect sofisticat, opțiunea de fântână interioară te poate relaxa și aduce mai aproape de natură. La fel de bine poți apela la un bol mare cu apă cristalină, în care să amenajezi un acvariu cu plante, fără pești. Ideal este să folosești plante veritabile.

Fructe și legume

cos fructe

Chiar dacă sunt accesorii trecătoare și variază în funcție de sezon, fructele și legumele pot da un plus de culoare în orice încăpere. Aranjate cu gust într-o farfurie sau bol, acestea pot fi asortate cu alte condimente uscate, precum bețe de scorțișoară sau chilli.

Ține pasul cu anotimpul

flori decor natural

Este un truc simplu și foarte eficient prin care poți aduce natura în casa ta. Adună crengi și elemente tipice sezonului. Primăvara, alege ramuri cu mâțișori și flori care răsar în acel anotimp. Vara, folosește ramuri cu frunze și flori, dar și spice de grâu. Toamna, poți culege castane și frunze ruginii pe care să le plasezi strategic prin casă, dar și câteva ramuri uscate cu forme spectaculoase. Iarna, singurele tale opțiuni (foarte evidente, de altfel) sunt crenguțele și conurile de brad.
Amenajările interioare, bazate pe includerea naturii în propriul cămin, țin cont de câteva elemente cheie de decor natural. Dacă acestea nu lipsesc, atunci colțișorul tău de natură este asigurat între cei patru pereți.
Sursă foto: iStock, 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply