Iata de ce este recomandabil sa investesti in sobe pe lemne de calitate

0

In ziua de astazi, sobele pe lemn sunt reale surse de caldura si, in acelasi timp, elemente de decor minunate. Designul aparte, dar si tehnologia folosita in construirea de sobe pe lemne moderne sunt destul de diferite fata de anii trecuti.

Daca vrei sa achizitionezi o sursa de incalzire pentru locuinta ta, iata tot ce ar trebui sa stii despre minunatele sobe pe lemne si beneficiile acestora.

Ce trebuie sa stii despre sobele pe lemne

Este bine de stiut faptul ca o soba pe lemne poate fi construita aproape in orice zona a casei, doar sa stii ca este important sa tii cont de faptul ca trebuie sa duci conducta de aerisire in exteriorul casei. Asa ca poti incalzi orice camera sau zona. Daca alegi sa construiesti cateva sobe, bine plasate in casa, trebuie sa stii ca ele pot inlocui complet un sistem de incalzire centrala.

Cei care au ales o soba pe lemne se bucura de calitatea caldurii emise, dar si de o atmosfera relaxanta. Caldura sobelor pe lemne reuseste sa incalzeasca o zona intr-o perioada scurta de timp si mai eficient, spre deosebire de aerul cald care este suflat printr-un sistem de aerisire centralizat. Caldura emisa de o soba pe lemne radiaza uniform in toate directiile.

De ce lemnul?

Spre deosebire de alti combustibili fosili care furnizeaza caldura (propan, carbune, gaz natural, etc.), lemnul este ecologic pentru ca atunci cand arde nu adauga dioxid de carbon suplimentar mediului. Lemnul este considerat “carbon natural”. In starea sa naturala, lemnul absoarbe dioxidul de carbon din atmosfera, iar in timpul arderii se mentine un echilibru.

Lemnul este un combustibil ieftin si la indemana oricui. Acesta costa mai putin decat petrolul, gazele sau energia electrica. Este o sursa de caldura 100% independenta. Daca locuiesti intr-o zona in care poti ramane oricand fara curent, este foarte valoroasa o sursa de caldura de incredere, care sa functioneze non-stop, indiferent daca ai casa aprovizionata cu gaz sau cu electricitate.

Desi specialistii recomanda cu fiecare ocazie centrala pe gaz, nu multe sate si comune sunt racordate la reteaua de distributie a gazului. Astfel ca cea mai buna centrala este aceea pentru care poti asigura combustibilul din productia agricola. De baza sunt sobele si centralele pe lemne, dar daca ai de incalzit suprafete foarte mari, s-ar putea ca banii dati pe lemne de foc sa nu fie deloc sume neglijente.

Chiar daca pare un sfat tardiv, este bine de stiut faptul ca izolarea casei te scuteste de multi bani in timpul iernii. Poti apela la numeroase tipuri de izolare si sigur vei gasi o modalitate care sa ti se potriveasca si cand vine vorba de costuri. In afara de izolarea peretilor, un alt mijloc folosit de-a lungul timpului sa acumulezi caldura razelor de soare. Astfel, tragi perdelele in fiecare dimineata insorita, pentru a lasa caldura sa patrunda in interiorul casei, iar dupa apus trebuie sa le tragi la loc, iar in acest fel vei avea cat mai putine pierderi de caldura in noptile geroase.

De unde achizitionezi soba pe lemne potrivita

Cu toate aceste avantaje, iti doresti o soba pe lemne care sa arate bine in orice camera alegi sa o pui. Sobe pe lemne, moderne, gasesti usor piata, in diferite dimensiuni si finisaje, asa ca iti va fi usor sa gasesti una care este in concodanta cu stilul casei tale. Acceseaza site-ul aici pentru a consulta catalogul ce contine o gama variata de produse de cea mai inalta calitate pentru incalzirea locuintelor.

 

 

Sursa: Agentia Fortin

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply