Cele mai comune greseli in decorarea locuintei

0

Uita-te in casa si vezi daca ai comis si tu cele mai comune greseli in decorarea locuintei. Culmea este a aceste cele mai comune greseli le facem tocmai din dorinta de a avea o casa frumoasa. In rezumat se poate spune ca cele mai comune greseli in decorarea casei sunt efectul unui talmes-balmes de stiluri si culori. Urmeaza excesul (de detalii, culoare, elemente decorative etc), lipsa aprentei proprii in amenajare si neglizarea unor aspete esentiale care, toate, duc la un rezultat final neplacut din punct de vedere estetic.

Iata care sunt cele mai comune greseli in decorarea locuintei.

Prea multe nuante de lemn. Lemnul de culoare inchisa, foarte exotic de alfel, nu se potriveste in orice interior. Pe de alta parte lemnul luminos, asociat cu un mobilier in stil scandinav este si el foarte pretentios. Combinarea celor doua nuante este neplacuta si da un aer neprietenos si incropit camerei, chiar daca fiecare piesa in parte este moderna si frumoasa.

Aglomeratia. Este important sa determini in casa ta zonele pe care vrei sa le arati si cele pe care vrei sa le ascunzi. Insa acest lucru nu inseamna ca aglomerezi lucrurile unele peste altele. Rafturile numeroase si dulapurile cu usi inchise prin care nu se vede nimic vor da casei tale un caracter inchis.

Nu alegi o tema sau o culoare dominanta. Nu trebuie sa faci un decor uniform, pentru ca vrei sa ai o camera asortata, ci sa mergi pe contraste si culori complementare.

Prea multe elemente stralucitoare. Ceea ce straluceste nu este mereu indicat pentru a fi folosit in decoratiuni. Este necesar sa gasiti pentru decor ceva frumos, sobru, calitativ si elegant. Intr-un decor clasic sau contemporan chic, decoratiunile aurii si argintii isi pot gasi in continuare locul lor, dar intr-o “versiune mai usoara”: o fata de perna argintie, o lampa aurie. Si, foarte important: nu trebuie sa alegi un metal vechi, cum ar fi zincul, mai ales atunci cand aveti in casa mult lemn de culoare deschisa, moderna.

decorarea locuintei

Iluminatul excesiv. Lumina este esentiala, dar casa ta nu trebuie sa arate ca un stadion de fotbal, deoarece nu este nici functional, nici estetic. Trebuie in primul rand sa pui accent pe lumina naturala si sa identifici punctele fierbinti, adica unde si cum este amplasat mobilierul si unde faci cele mai multe activitati (masa, birou). In orice camera trebuie sa-si gaseasca loc o lampa de birou, un lampadar.

Pe lista cu cele mai comune greseli in decorarea locuintei se mai afla: amenajarea monocromatica si evitarea accentelor de culoare. lipsa detaliilor personale din casa – casa este a ta, tu esti cel care traiesti in ea, casa muzeu (exagerarea detaliilor personale), camerele prea intunecate. Greseli de amenajare inseamna si lipsa plantelor din casa, covoarele prea mici sau prea mari, neconcordanta materialelor si combinarea nepotrivita a acestora.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply