Grădina japoneză din Praga

0

Lasă-te sedus de serenitatea și armonia amenajărilor de la mari depărtări. Grădina japoneză din cadrul Grădinii Botanice din Praga e ca o carte larg deschisă pentru cei care vor să înțeleagă ce înseamnă liniștea adusă de contemplare și meditație.

Felinarele din piatră simbolizează focul și sunt puse de regulă pe malul apei sau printre plante, precum aici sub un rododendron.

Praga are o mulțime de atracții turistice de top, printre care se numără și o grădină botanică remarcabilă prin mărime și frumusețe, precum și printr-o seră deosebită. Grădina japoneză din cadrul ei este foarte frumoasă. Ocupă un spațiu suficient de întins, astfel încât grupurile de pietre, felinarele, izvorul, podețul care îl traversează, zona cu nisip greblat, pâlcurile de arbori, rododendronii și azaleele în floare nu sunt aglomerate și ți se dezvăluie treptat. În grădinile japoneze poți întâlni și arbori crescuți ca bonsai, dar care sunt mari, de exterior. Nu știu dacă expoziția de bonsai de interior pe care am avut șansa să o văd aici era ocazională sau nu, dar ideea ca în afara celor prezentați în cadrul ei unii să fie încadrați în grădină pe piedestale care îi înălțau la nivelul privirilor mi s-a părut interesantă și de preluat. 

Terenul grădinii japoneze era suficient de mare pentru a permite ca prezența apei să fie asigurată de un izvor. Podețul făcut simplu din crengi rimează perfect cu aspectul natural al malurilor. 

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2017
Autor: Flori Lixăndroiu
Foto: Flori Lixăndroiu

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply