Gradina de iarna – o zona de relaxare in sezonul rece

0

Gradina de iarna – o zona de relaxare. Instalat comod într-un fotoliu în gradina de iarnă (numită deseori Winter Garden), te poți bucura deopotrivă de confort termic și de priveliștea generoasă de afară. Dacă ești preocupat să amenajezi cât mai inspirat acest loc, îți oferim câteva sugestii.

Citește și Decor pentru o verandă de vis

1.CU DOUĂ ZONE DISTINCTE – Modelul Orangerie, distribuit în România de Cystar Glass, este unul dintre cele mai complexe modele de grădini de iarnă. Permite arhitecților soluții originale și configurații inedite, așa cum este și cea din imagine. Sera are o geometrie atipică, în forma literei „L”, ceea ce permite amenajarea unui dining și a unui separeu. Pentru dining s-a valorificat latura cea mai luminoasă, care are un intrând spre grădină și un acoperiș tip skylight (cu luminator). Zona de conversație a utilizat partea cu acoperiș plat, dispusă sinuos în lungul clădirii. Opțiunile de ambientare sunt multiple: poți opta pentru un cadru homey și convivial, ca cel din imagine, poți alege piese de mobilier in/out utilizabile la interior/exterior sau poți plasa piese de mobilier cu stil similar celor din interiorul casei.

gradina de iarna
Modelul Orangerie este unul dintre cele mai complexe modele de grădini de iarnă. Foto: Cystar Glass

2.ATRAS DE NATURĂ – O configurație triunghiulară a verandei, pentru tot spațiul sau numai parțial, îți dă senzația că ești în mijlocul grădinii. Ai o perspectivă amplă pe două laturi, ești înconjurat de peluză și pari detașat în natură față de restul casei. E un loc ușor de amenajat mai ales pentru o construcție modernă, dacă îl integrezi din start în proiectul clădirii. Spațiul din imagine este realizat cu ferestre și uși termoizolante, ce utilizează profile VEKA, model Softline 70AD. Pentru structura vitrată aleasă, în condițiile în care plafonul in gradina de iarna este foarte înalt, se recomandă profile speciale de rigidizare și profile de cuplare. Pentru că spațiul e limitat, optează pentru ferestre cu deschidere prin culisare în plan paralel. Alege piese de mobilier confortabile, dar cât mai discrete și compacte. Culorile neutre sunt indicate – atât pentru scaune/masă, cât și pentru pavarea pardoselii.

gradina de iarna
Spațiu realizat cu ferestre și uși termoizolante, ce utilizează profile VEKA, model Softline 70AD. Foto: VEKA

Citește și Avantajele si dezavantajele verandei cu geamuri.

3.O EXTENSIE LUMINOASĂ – O terasă lipită de casă poate deveni ușor o gradina de iarna, încălzită, ca o continuare firească a celorlalte încăperi din interior (living, dining). Funcțional, poate fi utilizată ca un separeu, unde să te poți retrage la taifas după ce ai luat masa, un loc inundat de lumină, care a devenit, prin extensie, o parte componentă a locuinței. Contemplarea naturii trece pe planul secundar, cele mai importante avantaje fiind confortul și lumina naturală. Pentru aceasta, structura include și un plafon din sticlă, realizat, asemenea pereților, din profile din lemn reconstituit și geamuri termoizolante. Alege piese de mobilier care să asigure confort maxim, în ton cu stilul din living/dining. Dacă spațiul verandei e foarte generos, așa cum este cel din imagine, realizat de E Glass Design, nu ezita să optezi pentru piese king size.

gradina de iarna
O terasă lipită de casă poate deveni ușor o grădină de iarnă, încălzită, ca o continuare firească a celorlalte încăperi din interior (living, dining). Foto: E Glass Design

Citește și Terasa si solariu in aceeasi incapere.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply