Ghid pentru achizitionarea unei cazi freestanding

0

Explorarea unei game largi de stiluri, dimensiuni si materiale pentru o cada freestanding, fara cusur, poate fi coplesitoare. Familiarizarea cu optiunile disponibile, precum si cunoasterea nevoilor tale, nu numai ca va facilita vanatoarea cazii, ci te va asigura ca alegi stilul perfect pentru noul tau sanctuar. Iata pasii cei mai importanti pe care trebuie sa ii faci atunci cand cumperi o cada noua:

Dimensiunile cazii de care ai nevoie

Stiind cat de mult spatiu ai la dispozitie, este important inainte de a cumpara o cada freestanding. Masoara zona in care va fi amplasata cada. In plus, vei avea nevoie de spatiu pentru instalatiile sanitare si pentru a avea acces usor la acestea pentru orice intretinere viitoare. Ca o orientare generala, ar trebui sa ai cel putin 10 cm de spatiu intre cada si peretele toaletei din toate partile.

Va trebui sa masori toate usile, coridoarele, scarile, sau orice alta deschidere prin care trebuie sa treaca cada. Eliminarea usilor sau largirea peretilor, ar putea duce la costuri suplimentare, afectand bugetul alocat pentru alte aspecte ale proiectului tau.

Daca instalezi cada pe orice podea deasupra primului nivel, urcarea acesteia poate fi destul de dificila. De asemenea, o greutate ridicata poate necesita o armatura suplimentara sub podeaua finisata, daca nu a fost initial construita pentru a sustine o cada din fonta sau rasina.

Alegerea modelului de cada freestanding

Gandeste-te la ce scop iti va servi cada. Va fi frecvent utilizata pentru o baie lunga si luxoasa? Daca da, adancimea cazii va fi o prioritate ridicata. Daca intentionezi sa fie mai mult un obiect de decor, poate doresti sa fie ceva unic, dintr-un material cum ar cuprul sau piatra. Fiecare stil de cada are avantajele sale, in functie de design:

Cu un singur capat

Acest design atemporal, clasic, este cel mai comun stil de cada freestanding gasit in casele traditionale. Acest stil are un capat rotunjit, care este inclinat, cu capatul opus rezervat scurgerii si robinetului. In mod obisnuit, poti gasi aceste cazi cu dimensiuni de la 120 cm la 180 cm.

Capete duble

Cazile duble au doua capete rotunjite pentru a oferi optiunea de imbaiere pe ambele parti, dar totusi, capetele nu sunt ridicate. Ambii pereti sunt usor inclinati pentru confort, si se pot imbaia doi adulti in functie de marime. Acest stil de cada va dispune de un centru pentru scurgere si robinet, si este oferit intr-o varietate de dimensiuni, de obicei, intre 140 cm si 180 cm.

Selectarea materialului cazii

Cazile freestanding sunt disponibile intr-o varietate de materiale, iar diferentele lor se afla dincolo de estetica. Stiind ce ofera fiecare tip de material este o informatie de care ai nevoie in timpul procesului de achizitionare.

Cazile din acril sunt cea mai populara alegere, cu o mare varietate de modele moderne si traditionale disponibile. Acestea sunt relativ usoare, ceea ce le face mai usor de manevrat, de transportat pe scari si de instalat. De asemenea, acestea nu vor necesita consolidarea podelei daca se instaleaza pe un nivel superior, spre deosebire de materialele mai grele, cum ar fi fonta si rasina.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply