Garsonieră transformată cu succes: două camere în loc de una

0

Instalații termice și sanitare, recompartimentări majore – printr-un adevărat lifting a trecut această garsonieră transformată pentru ca totul să arate impecabil și spațiul (43 mp) să fie valorificat la maximum. Echipa de constructori a fost un element de bază în tot acest proiect.

garsonieră transformată industrială

Canapeaua (2.100 lei la Mobila Dalin) este în contrast cu pardoseala albastră/gri din rășină epoxidică. Peretele din cărămidă aparentă aduce spațiului un aer industrial și o vibrație aparte.

Persoana care a gândit această lucrare de amploare a fost Irina Radu, arhitectă la www.idecorate.ro. „Este o garsonieră standard, situată într-un bloc construit acum mai bine de 40 de ani, care avea finisaje și instalații vechi. Practic, totul se afla într-o stare deplorabilă. Cu ajutorul echipei de constructori de la firma CorpConstruct am reușit imposibilul, și anume transformarea acesteia într-un mic apartament de două camere“, ne spune Irina la începutul discuției noastre.

garsonieră transformată în două camere
Amenajarea este una modernă, cu influențe scandinave, iar punctul de pornire a fost vopseaua epoxidică albastră ce acoperă întreaga pardoseală, aceasta fiind una dintre dorințele beneficiarilor. Bugetul total alocat a fost de 15.000 euro.

garsonieră transformată irina radu

Pe peretele din dreptul frontului de lucru a fost aplicată faianță tip subway, pentru o întreținere facilă. Aceasta a fost aleasă albă, în armonie cu vopseaua lavabilă cu care a fost finisată zidăria din întreaga încăpere.

„Fiind vorba de transformarea unei garsoniere în două camere, am întâmpinat mai multe provocări. Principala a fost relocarea bucătăriei în hol și micșorarea băii. Toate aceste transformări au fost posibile datorită poziționării la ultimul etaj, dar și echipei cu care am lucrat“, declară Irina Radu.

garsonieră transformată dormitor

Dormitorul a fost amenajat în locul fostei bucătării. Patul este cumpărat de la magazinul IKEA cu 480 lei.

Rezultatul este o amenajare foarte practică, care emană bună dispoziție, datorită gamei cromatice vesele și pline de dinamism. Proprietarii plănuiesc să închirieze această garsonieră transformată.

garsonieră transformată baie galbenă

În baie se regăsește linia abordată în tot apartamentul. Finisajele și obiectele sanitare sunt de la Delta Studio.

Foto: Vlad Crețeanu

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply