Gaillardia impresioneaza prin florile mari

0

Sunt o alegere excelenta daca doresti fluturi in gradina. Citeste mai multe in continuare despre ingrijirea acestei flori minunate.

Originara din centrul Statelor Unite si Canada, Gaillardia impresioneaza prin florile mari, viu colorate, asemanatoare margaretelor.

Petalele delicate, zdrentuite pe margini si colorate in galben, rosu sau oranj, de cele mai multe ori combinand aceste culori, inconjoara mijlocul pronuntat de culoare purpurie. Florile pot avea si 10 cm in diametru si le poti gasi in varietati simple sau batute. Sunt plante rezistente la seceta, au nevoie doar de un sol semifertil si bine drenat.

Daca solul este bogat si umed, plantele cresc prea mult, aplecandu-se si aratand de parca ar fi ofilite. Curata florile uscate pentru a incuraja aparitia altor flori. Se inmultesc usor din seminte semanate in gradina primavara sau la inceputul verii.

In rocarii

Gaillardia se potriveste in gradinile alpine sau in cele de la malul marii, in straturi si borduri alaturi de echinaceea sau Liatris Spicata. Poti folosi varietatile pitice in rocarii sau pe terase in ghivece. Merg foarte bine ca flori taiate in diverse aranjamente.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Patricia Usurelu
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply