Folosește grafica pop art într-un cămin actual

0

Folosește grafica pop art într-un cămin actual – Tuturor ne place să credem că locuința noastră este una caldă, primitoare, însă această vilă, a cărei poveste te invităm s-o descoperi în cele ce urmează, ne-a dat un sentiment aparte de liniște și confort.

casa-1

Fiecare întâlnire cu designerii de la Art Interiors reprezintă pentru noi un bun moment de energizare. Acest lucru nu se datorează doar personalității lor joviale, ci și amenajărilor pe care le conturează cu farmec și pe care ni le prezintă. De fiecare dată descoperim un decor coerent, cu spații bine definite, dar unite la nivel stilistic, ceea ce imprimă armonie locuințelor, oricât de ample ar fi ele.

casa-2

Care au fost începuturile proiectului?

casa-3
Este și cazul acestei vilei moderne din nordul Bucureștiului, pe care Alexandra și Magdalena au amenajat-o în urmă cu aproximativ un an. Proprietarii ei, o familie de intelectuali, locuiau în apropierea vilei, într-o casă cochetă, însă odată cu nașterea băiețelului lor, au decis să cumpere o locuință mai mare, în aceeași zonă, fiind familiarizați cu respectivul cartier, dar și încântați de zona rezidențială foarte bine cotată. Au vizitat câteva case puse în vânzare și, dintre toate, aceasta i-a atras cel mai mult, datorită compartimentării interioare și potențialului pe care îl avea.

Ce schimbări au adus?

casa-4

Modificări substanțiale nu au dorit să facă, deoarece clădirea era recent construită și finisată. Au păstrat parchetul din zona de zi, iar în rest au folosit placări și vopsele care să se potrivească spațiului. Pentru amenajarea contemporană au decis să colaboreze cu o echipă de designeri, având convingerea că profesionalismul unor oameni de specialitate îi va scuti de căutări îndelungate sau de cheltuieli inutile. Au studiat mai multe pagini web despre decor actual, picturi murale și fototapet ale unor birouri de arhitectură și design, iar atenția le-a fost atrasă de proiectele de pe www.artinteriors.ro.

Cât de importanți sunt designerii în reușita amenajării?

casa-5

După ce au cunoscut echipa de designeri, au fost convinși că au făcut alegerea cea mai bună. Au fost câteva întâlniri preliminare, în care am stabilit coordonatele lucrărilor, dar ceea ce ni s-a părut deopotrivă interesant și util a fost formularul cu întrebări. Alexandra și Magdalena creionează amenajările nu doar după exigențele stilistice și funcționale, ci și după stilul de viață al celor din familie“, ne-a mărturisit proprietarul vilei.

În loc de concluzie

casa-6

După ce ideile de bază au fost stabilite, designerii au trecut la ajustarea unor detalii arhitectonice și de finisare, pentru a crea fundalul potrivit. Astfel, au
înlocuit masivele placări ale șemineului din living, ca să-l integreze mai ușor în ambientul modern, cu influențe din stilul pop art. Acesta reprezintă de alt-fel și laitmotivul decorului. Imagini figurative sau culori tari au pigmentat fiecare încăpere în parte, personalizând-o, fără a crea însă discrepanțe la nivelul amenajării.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply