Foisoare de gradina. Cateva detalii

0

Despre foisoare de gradina se poate spune ca sunt o traditie in curtile de dimensiune medie si mare. Practic aceste foisoare de gradina sunt o camera in aer liber in care poti beneficia de protectie si intimitate fiind in aer liber. Constructii de durata, fixe aceste foisoare de gradina sunt o solutie excelenta dar pentru a profita de toate avantajele pe care le ofera trebuie sa iei in calcul cateva detalii si sa respecti cateva sfaturi.

Foisoare de gradina (1) - Copy

Aceste constructii sunt cu adevarat eficiente daca atunci cand ai in plan realizarea acestor foisoare de gradina tii cont de materialele din care sunt facute, de materialele pe care le folosesti pentru acoperirea lor, de fundatia pentru aceste foisoare, de locul in care este amplasat si de dimensiunea acestora.

Citeste si: Cum maschezi fundatia foisorului

Cel mai des aceste foisoare de gradina sunt realizate din lemn de esenta tare, dar si lemnul de brad este bun, mai ales daca este bine protejat si intretinut constant cu substante speciale pentru lemnul care este supus la conditii meteo variabile, umezeala si temperaturi variabile. Cel mai des foisoarele de gradina sunt acoperite cu sindrila bituminoasa, dar exista obiceiul de a folosi materiale identice cu cele pentru acoperisul casei in curtea careia se afla.

De regula pentru aceste foisoare de gradina nu este necesara o fundatie, dar este bine daca sunt ridicate pe o placa de beton care sa asigure si o buna izolatie si stabilitate in timp.

Citeste si: Loc umbrit pentru luat masa în grădină

foisoare de gradinaDetaliile legate de construtie sunt, insa, pana la urma treaba celor care ridica aceste foisoare de gradina, cel mai important din punctul nostru de vedere fiind locul in care acesta este amplasat si dimensiunea acestuia. Este evident ca dimensiunea depinde de scopul pe care il urmaresti, dar si de cat de mare este locul in care vrei sa fie amplasat.

Este ideal ca aceste foisoare de gradina sa fie construite in spatele casei, intr-o zona intima, in apropiere de una din caile de acces ale casei. Nu-l construi foarte aproape de casa, nu acesta este scopul lui, ci intr-o zona verde din gradina, dar este util sa exista o cale de acces lejera, eventula pietruita sau betonata intre foisor si casa, pentru ca scopul acestor foisoare de gradina este acela de a fi o camera exterioara.

Cand vine vorba despre scopul si utilitatea acestor foisoare degradina acestea sunt multiple si depind de dimensiunea lor si de modul in care sunt mobiliate. Poti sa folosesti o structura permanenta pentru foisorul de gradina, cu o masa si banci fixe. Foisorul devine in felul acesta locul ideal pentru luat masa, vara si nu numai, loc de socializare cu pritenii si familia indiferent daca este soare sau daca ploua.

Daca alegi sa-ti faci unul din acele foisoare de gradina complet libere in interior, destinatia lor variaza in functie de piesele de mobilier pe care le pui inauntru. Foisorul de gradina poate sa fie o excelenta bucatarie de vara deschisa, loc de luat masa, loc de relaxare sau loc de privit la televizor in aer liber (aseaza televizorul intr-un loc unde nu poate ajunge apa din precipitatii si ai grija sa folosesti in cablu bine izoat).

Toate aceste foisoare de gradina pot fi imbracate in folie de cort sau protejate de plante agatatoare. Ai grja ca in cazul in care folosesti plante cataratoare sau trandafiri urcatori sa asiguri o buna protectie lemnului care poate sa sufere din cauza plantelor.

De regula in fiecare an lemnul trebuie curatat si lacuit daca lacul din anul precedent a fost deteriorat. Ai grija ca stratul nou de lac sa fie dat conform indicatiilor, pe lemnul curatat in prealabil pentru ca acesta sa-si indeplineasca rolul.

Sursa foto: ©marcincom/ ©TaniaLerro –Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply