Am făcut ordine în condimente refolosind borcanele de la nes

0

Într-o casă se adună de-a lungul timpului multe obiecte și vechituri nefolositoare pe care le considerăm doar bune de aruncat. Cu puțină îndemânare și imaginație pe multe le putem întineri transformându-le în lucruri noi, utile și deosebite. Iată cum am reciclat borcanele.
Fiind mari consumatori de cafea în familie le-am găsit și banalelor borcane de la nes o utilitate.
Le-am adunat atât pe cele mai mari cât și pe cele mai mici depozitând în ele plantele aromatice și ceaiurile care acum stau frumos ordonate, nemaiocupând loc în cămară, împrăștiate în tot felul de punguțe și cutii.
Pe lângă faptul că-mi ușurează  munca la bucătărie fiindu-mi mereu la îndemână, creează și un colț rustic care se integrează armonios în spațiul bucătăriei.
Din două rafturi nefolositoare rămase de la o comodă veche am confecționat un suport cu două niveluri pe care stau borcanele etichetate conform conținutului lor. Am spălat bine borcanele lăsându-le în prealabil la înmuiat pentru a li se desprinde ușor eticheta și a se elimina total aroma cafelei. Le-am lăsat să se usuce liber fără a le șterge pentru a nu rămâne eventuale scame de la prosopul de bucătărie. Pe cele mai mari le-am umplut cu plante aromatice – mărar, pătrunjel, tarhon, oregano, foi de dafin, piper, boia, borș (praf), cacao și scorțișoară. Pentru cele mici am lăsat loc mirodeniilor folosite în cantități mai mici ca nucșoară, chimen, curry, cardamon etc. Cu etichetele colorate (decupate de pe plicurile cu plante) borcanele arată bine și colțul lor au un aer vesel.
Dintr-un acvariu vechi și nefolosit am realizat o grădină în miniatură care închipuie un peisaj deosebit fiind populat cu plante specifice grădinilor de sticlă cum ar fi de exemplu: fittonia, croton, o iederă cu frunze mici, syngonium, feriguță etc. Promit să  scriu și despre el și felul cum se procedează când voi avea și pozele care să ilustreze cele descrise. Din coperțile de vinilin ale unor agende de birou vechi am confecționat câteva rame de tablouri și fotografii.
Dacă aveți pahare cu picior ciobite sau crăpate nu le aruncați, îmbrăcate cu o coroniță din flori artificiale devin suporturi de lumânare drăguțe. Promit să revin cu alte idei de reciclare. Vă doresc o toamnă frumoasă și bogată și mult noroc!
Text: Valeria Marian, Oradea, jud. Bihor
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply