Energie verde de la soare

0

Energie verde de la soare – Folosește pentru casa ta energia soarelui, pe care o poți capta prin panouri solare sau fotovoltaice. Multe suprafețe plane sau puțin înclinate, din structura casei sau din curte pot fi locurile prin care poți capta energie verde de la soare. Unele instalații și soluții de ultimă generație sunt prezentate succint în exemplele următoare.

Citește și Cum cresti eficienta energetica a casei.

1.Energie electrică și protecțietot mai multe modele de panouri fotovoltaice pot fi utilizate ca învelitori de acoperișuri. Orientarea optimă a panourilor este foarte importantă pentru randamentul instalației.

energie verde
Multe panouri fotovoltaice pot fi utilizate ca învelitori de acoperișuri. Foto: © Gyula Gyukli/Fotolia

2.Multe suprafețe din structura clădirilor pot deveni puncte de captare a energiei solare. Pentru luminatoare sau tavane transparente se poate folosi sticlă fotovoltaică (panouri sau folii subțiri). Instalațiile de captare pot fi de tip on-grid (conectate la rețea) sau off-grid (cu acumulatori). În imagine: sticlă fotovoltaică de la Armand Group.

energie verde
Luminatoare și tavane transparente cu sticlă fotovoltaică. Foto: Armand Group

Citește și Argumente pentru panourile solare. Opinii de specialist.

3.Designul standard al instalațiilor fotovoltaice este în schimbare. Producătorii din domeniu propun sticlă fotovoltaică în diferite culori, utilizabilă la pardoseli, pavaje, luminatoare sau amenajări arhitecturale  de top.

energie verde
Dale din sticlă fotovoltaică colorată, de la Onyx Solar, disponibile prin Armand Group. Foto: Armand Group

4.Noile modele de panouri solare pentru acoperișuri sunt special concepute pentru o integrare cât mai bună în aspectul general. Cel mai frecvent sunt prinse discret cu rame etanșe speciale la nivelul acoperișului. Variantele subțiri (filme fotovoltaice) se pot chiar mula pe configurații aparte ale acoperișurilor (suprafețe plane sau curbate). În imagine: produse din seria Sistem Solar Bramac.

energie verde
Panouri solare pentru acoperișuri cu rame etanșe de fixare. Foto: Bramac

Citește și Panouri solare vs panouri fotovoltaice. Solutii pentru incalzirea apei si pentru producerea de curent electric.

Folosește din plin energie verde la soare pentru funcționarea casei tale!

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 9/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: Fotolia, PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply