Dormitor in culori inchise

0

Un dormitor în culori închise nu este un dormitor sumbru, ci unul extrem de intim, odihnitor și, din anumite puncte de vedere, provocator. Dacă te interesează această abordare și vrei un dormitor decorat în culori închise află câteva sfaturi și trucuri de amenajare pentru ca rezultatul final să fie plăcut, estetic și armonios.

culori inchise - Copy

Utilizarea culorilor închise este bine venită pentru pereți, inclusiv în camerele mici, pentru că în ciuda ideilor preconcepute, culorile închise au ca efect vizual largirea spațiului. În plus, culorile închise sunt ideale pentru pereții dormitorului.

Dormitorul în culori închise este o cameră odihnitoare pentru că acestea stimulează instalarea  rapidă a somnului. Acestea sunt motivele pentru care indiferent de culorile din dormitor ferestrele trebuie acoperite cu draperii groase, rolete, jalunzele sau obloane, tocmai pentru a nu permite luminii să pătrundă.

Culorile ideale pentu amenajarea unui dormitor în culori închise sunt, albastrul, movul, negrul, griul închis, dar si toturile dense de maro, precum și vișiniu închis sau marsala sau, daca vrei emoții poți încerca nunațele dulci de ciocolată sau verde dens.

Imaginea de ansamblu pentru un domitor în culori închise este dată de culaoile principale, care trebuie să se combine și să se complteze cu detaliile de culoare ale podelelor și elementelor de lemnărie (tocurile ferestrelor și ușii). Totul trebuie echilibrat și combinat armonios.

Soluția bună este să alegi o nunață dominantă la care să adaugi alte două-trei culori pentru armonie, dintre care doar una să fie cu rol de culoare de contrast. Adaugă detalii de decor în tonuri armonioase cu cele dominante și folosește pentru definirea întregii armonii cromatice înclusiv lenjeria de pat și covorul.

Combinația face întreaga cameră armonioasă și unitară, iar ansablul o fie cel al unui dormitor în culori închise, relaxant și confortabil.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply