Dormitor frust

0

De un asemenea ambient te poți îndrăgosti ușor, chiar de la prima vedere, căci 
îți oferă toate motivele să-l admiri sincer. Mobilierul elegant, nuanțele calme șimai ales accesoriile șic sunt atuurile ce individualizează acest dormitor frust.

aer-boem

Gândită inițial ca dormitor pentru oaspeți, această încăpere a devenit, la scurt timp după ce a fost amenajată, preferata proprietarilor. La creionarea decorului, designerul Anda Roman și-a propus să orienteze ambientul către unul aerisit, cu note vintage – preferatele ei! Chiar dacă în acest dormitor frust nu se găsesc elemente decorative din abundență, nu putem spune că decorul este tern, dimpotrivă! Piesele au fost alese datorită personalității lor de impact – liniile rafinate și texturile patinate le scot în evidență. Totodată, acestea au fost astfel alăturate, încât compoziția finală să fie cât mai îmbietoare pentru odihnă. Faptul că dormitorul se află la mansardă a reprezentat un avantaj, de care Anda a profitat din plin. Și anume, nu a încercat să mascheze șarpanta cu diverse artificii deco, ci i-a conferit un rol important în compoziție, finisând-o precum pereții camerei.

Sfatul designerului Anda Roman pentru un dormitor frust similar

dormitor-nordic

Simetriile după reguli matematice stricte nu sunt de dorit în asemenea încăperi artistice și de aceea poți folosi o singură noptieră, cu un look special. Chiar și plantele ce dau un plus de prospețime trebuie alese cât mai nonconformist! Pentru un efect subtil, poți folosi într-o încăpere mai multe nuanțe ale aceleiași culori. Am mizat pe tonuri naturale, pe prezența unor obiecte vintage și pe elemente surpriză, cum ar fi detaliul legat de perechea de cizme de călărie, care sunt de fapt sculptate în lemn.

Acest dormitor frust a fost prezentat prima oară în revista Casa Lux nr 1/2012.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply