Dormitor actual, cu motive tradiționale

0

Ca un vis frumos, în care se împletesc 
perfect elemente de o naturalețe desăvârșită cu prezențe de un rafinament indiscutabil… Așa s-ar caracteriza pe scurt decorul relaxat al unui dormitor actual, cu motive tradiționale, dintr-o casă de la munte.

dormitor-actual

Am constatat și acum, cu aceeași încântare ca de fiecare dată, că sursele pe care designerul Anda Roman le gestionează, atunci când compune un ambient, provin din medii eminamente diferite, dar ingenios îngemănate. Originalitatea amenajărilor sale se datorează în mare măsură atenției pe care o acordă detaliilor, cu ajutorul cărora creionează decoruri coerente, cu parfum romantic.

Elementele preferate aici de designerul Anda Roman

motive-traditionale

„Am folosit fier, lemn, lână, in… Detaliile sunt foarte importante în acest context. În vecinătatea cuverturii tricotate dintr-un fir de lână supradimensionat am pus un taburet din lemn, sculptat manual. Pernele sunt făcute din fote vechi românești, brodate cu mare măiestrie cu fir de metal. Tăblia patului a fost realizată dintr-o parte de gard recuperată“, ne-a explicat designerul.
Acest dormitoractual, cu motive tradiționale pentru oaspeți se găsește într-o cochetă vilă, ridicată la poalele munților. Deoarece proprietarii vin aici în special în weekenduri, Anda a dorit să imprime locului un aer de vacanță, de relaxare totală. De aceea, a renunțat la piese de mobilier masive, cu funcțiuni multiple, și s-a orientat către unele cu impact artistic mai mare. Pentru un plus de unicitate, a optat pentru obiecte aparte, între care se distinge bineînțeles taburetul din lemn, căci poate juca și rolul de noptieră.

Care este sfatul designerului pentru un decor similar?

Este foarte important ce fel de detalii folosești, căci vor face diferența în decor. Obiectele lucrate manual au o valoare mai mare și o capacitate sporită de a transmite ceva privitorului. Am 
combinat aici elemente naturale cu accente de artă populară românească.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Acest dormitor actual, cu motive tradiționale a fost prezentat, pentru prima dată, în revista Casa Lux nr. 2/2012.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply