Din ce aveam prin curte, tata a construit un balansoar

0

În primul rând vă mulțumesc pentru publicarea articolului meu în numărul 7/2009. Așa cum am specificat și atunci, eu și familia mea încercăm pe cât posibil să refolosim anumite materiale, pentru a face ceva deosebit și inedit cu ajutorul lor. De foarte mult timp îmi doream un leagăn, dar cum tatăl meu se gândește mereu la ceva mai practic, s-a hotărât să înlocuiască ideea mea cu un balansoar, pe care să îl poată folosi întreaga familie.
Am început să facem măsurători în locul unde voiam să îl amplasăm, apoi am demarat lucrările propriu-zise: tata a tăiat cornierele de inox la dimensiunile necesare și le-a sudat. Cadrul pentru șezut este confecționat dintr-o bucată de pâslă care este prinsă de țeava din spate cu ajutorul unor sfori de plastic (pentru a nu putrezi) ce trec prin niște capse. Pe sub această pâslă sunt 2 benzi de cauciuc pentru rezistență sigură. Pentru a-i oferi o balansare mai complexă a înlocuit rulmenții pe care-i au balansoarele din comerț cu resorturi de la bicicletele vechi.
În timp ce îl ajutam pe tata la confecționarea acestui balansoar, am învățat și mici trucuri legate de meșterit pe care vreau să le împărtășesc cititorilor acestei reviste. Pentru a face perforații în materiale mai groase, în inox de exemplu, este bine să ungem vârful spiralului cu untură de porc, deoarece alunecă mai bine și gaura se face imediat și fără efort. Atunci când am pus acoperișul, am folosit și puțin silicon pentru lipire și inevitabilul s-a produs …surplusul a ieșit din locul stabilit și a trebuit să îl îndepărtăm, dar cu o cârpă simplă mai mult se întindea, așa că am folosit al doilea truc, am înmuiat cârpa în puțin oțet de bucătărie și am șters siliconul. Pentru decor am cumpărat 2 m de material colorat și am realizat o husă.
Un balansoar este minunat într-o gospodărie, deoarece poți sta relaxat să citești o carte în serile răcoroase de vară, poți să îl folosești pe post de bancă atunci când vin musafirii sau poate înlocui un leagăn pentru cei mici.
Nu este greu de realizat și, refolosind materialele, nu vă costă nici mulți bani. Design-ul și dimensiunile pot fi făcute după preferința fiecăruia sau după îndemânare.
Vă doresc mult succes în tot ceea ce faceți și vă propuneți!
Raluca Chiriac, loc. Buftea, jud. Ilfov
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply