Demers eclectic într-un proiect clasic, splendid

0

Demers eclectic într-un proiect clasic, splendid – La sfârșitul anului trecut, echipa de la studioul de design interior Predmet a finalizat o lucrare amplă la Moscova, transformând o clădire aparent anostă într-un cămin elegant, pigmentat rafinat cu elemente prețioase.

Principalul deziderat al designerilor a fost să evite clișeele. Proprietarii și-au dorit ca locuința lor să aibă aerul unei case de la țară, dar să nu semene cu un chalet. Tocmai de aceea echipa de designeri a jonglat cu piese din stiluri diferite.

Înălțimea de circa șapte metri a permis intervenții arhitectonice spectaculoase. Noul și tradiționalul se îmbină armonios, fiind folosite în același cadru bârne arcuite și o scară elicoidală din beton amprentat.

Ca să ajungă la un asemenea rezultat spectaculos, a fost nevoie de parcurgerea unui traseu informațional îndelungat de către Ekaterina Tulupova și Olesya Sitnikova, doi designeri cunoscuți în Rusia, dar cu un background cultural european. Acest proiect relevă toate cunoștințele acumulate de cele două în timpul studiilor la prestigioase școli din Europa: Ekaterina a studiat la Institutul Politehnic din Milano, iar Olesia a fost studenta Institutului European de Design, din același oraș italian. Împreună au fondat, în 2011, Arch. Predmet Interior Design Studio.

Olesia Sitnikova și Ekaterina Tulupova, designeri Arch. Predmet Interior Design Studio 
www.arch-predmet.com

Folosim foarte mult lemn, deoarece are un aspect remarcabil și miroase fantastic. Am folosit bârne arcuite, pentru a aduce o notă tradițională și aparte încăperii.

Fuziunea între cunoștințele tehnice ale Ekaterinei și creativitatea debordantă a Olesiei le-a făcut încrezătoare în munca și în capacitatea lor creatoare, ceea ce le-a adus succesul la scurt timp de la lansarea în fascinanta lume a designului interior din Rusia. Am ales să prezentăm această casă nu doar pentru că este cel mai recent proiect finalizat de cele două, ci pentru că este una dintre cele mai reprezentative din portofoliul lor.

La nivelul superior al casei se află diningul destinat ospețelor alături de familie și prieteni. Nu doar decorul elegant contribuie la reușita seratelor, proprietarii invitând adesea chefi renumiți din Moscova, care pregătesc mâncăruri alese.

Special pentru acest proiect, barul Pixel, de la brandul Boca do Lobo (www.bocadolobo.com), a fost personalizat, prin finisarea specială a exteriorului. Fără dubiu, este vedeta decorului.

O îmbinare de natural și actual este ambientul din zona de conversație, ce are în centrul atenției masa din colecția Eden, de la brandul Boca do Lobo.

Texturile brute sunt mixate cu suprafețe atent finisate, nota lor comună fiind cromatica inspirată din natură. Culorile neutre au fost folosite pentru a reliefa designul spectaculos al mobilierului.

Când au preluat lucrarea, clădirea nu era compartimen-tată la interior. Practic, ele s-au ocupat nu doar de ambientare, ci și de configurarea spațiilor. Au creionat în-căperile într-o notă eclectică, personalizându-le cu piese iconice, majoritatea achiziționate de la brandul Boca do Lobo, www.bocadolobo.com. Noble-țea atemporală este rezultatul unui inspirat mix de piese. 

Există două bucătării în această locuință somptuoasă. Comparativ cu toate celelalte încăperi, acestea sunt amenajate și utilate după ultimele tendințe. Mobilierul are un design curat, simplu, cu mici tușe industriale, ceea ce îi întregește aura profesională.

Este remarcabil cum panourile mobile din lemn, cu modele ștanțate au fost folosite la compartimentarea unor interioare, dar și ca sisteme de umbrire.

Băile au fost gândite ca adevărate spa-uri, în care natura este un element foarte important. Deoarece au dorit să dea băilor un look contemporan, designerii au ales nuanțe și texturi serene, mizând pe minimalismul detaliilor.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Boca do Lobo Design

Articolul Demers eclectic, într-un proiect clasic, splendid a fost publicat în revista Casa Lux nr.4/2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply