Defectele peretelui – cum se pot masca usor

0

Defectele peretelui

Defectele peretelui – Peretele din spatele canapelei tale arată inestetic din cauza diverselor obiecte sau persoane care s-au sprijinit de el? În timp, petele şi zgârieturile devin o problemă serioasă, aşa că am experimentat pentru tine o modalitate prin care poţi scăpa de zugrăvirea întregii încăperi, iar efectul este mult mai spectaculos.

De cele mai multe ori, efortul de a menţine frumoasă şi curată zona din spatele canapelei nu dă niciun rezultat. Trebuie să te porţi cu grijă şi să atragi mereu atenţia celor din casă să nu contribuie la deteriorarea peretelui în acest loc. Poţi scăpa de această neplăcere realizând un artificiu care s-o înlăture, cel puţin pentru moment. O pictură murală va acoperi locul cu probleme, iar atunci când se deteriorează, poate fi refăcută aplicând ici-colo, pe zonele afectate, mici pensulaţii cu vopseaua pe care ai păstrat-o într-un borcan închis etanş.

Pentru realizarea picturii decorative trebuie să stabileşti cu exactitate zona de perete peste care trebuie intervenit. Concepe-o sub formă de dreptunghi, pentru ca mai apoi să o delimitezi cu bandă adezivă pentru zugrăvit.

După stabilirea zonei de lucru, aplică cu pensula vopsea în jurul benzii adezive, pe interiorul dreptunghiului. Consistenţa vopselei trebuie să fie mai densă, pentru a nu pătrunde sub banda adezivă; aplică prin tamponări dese ale pensulei, care nu va fi încărcată excesiv cu vopsea. Dacă suprafaţa interioară este mare, se aplică restul de vopsea cu un trafalet de burete pentru decor.
Dezlipeşte banda adezivă de perete cât timp vopseaua este umedă, altfel se va lua cu tot cu bucăţele franjurate de vopsea, iar conturul picturii nu va fi perfect.
Cupolele şi turnurile oraşului decorativ se desenează cu liniarul şi compasul, iar dacă nu ai ustensile profesionale, se pot realiza şi în jurul unor obiecte casnice, precum un capac de cratiţă pentru cercuri sau semicercuri şi carcase de CD-uri pentru turnurile drepte. La final, desenul se umple cu pensula, aplicând vopsea densă pentru a nu se scurge pe perete.Foloseşte o vopsea lavabilă pe bază de latex. Rezistă foarte mult în timp, iar copilul tău poate desena pe ea cu cretă, pentru că are proprietăţile tablei de scris.

Defectele peretelui – pas cu pas

Defectele peretelui - etape

1 – Stabileşte cu exactitate care sunt limitele (superioară şi inferioară) în care zgârieturile sau murdăria sunt vizibile.

2 – Încadrează aceste zone inestetice într-un dreptunghi pe care îl vei delimita printr-o bandă adezivă pentru zugrăvit.

3 – Aplică vopseaua cu pensula în jurul benzii adezive, având grijă ca vopseaua să nu pătrundă pe sub aceasta.

4 – Siluetele oraşului, conturate în creion, se vor umple cu vopsea tot cu ajutorul pensulei.

 

Defectele peretelui – Materiale necesare pentru corectarea lor:

-vopsea lavabilă sau culoare acrilică;
-bandă adezivă pentru zugrăvit;
-compas;
-liniar şi ruletă;
-creion;
-pensulă groasă şi subţire;
-trafalet din burete pentru decor

 

Articol apărut în revista Casa și gradina
Producţie: Mihaela Radu
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply