Decor rustic

0

Anul trecut când am fost la munte, în curtea pensiunii am găsit un foișor construit din bârne de brad și dotat cu grătar, masă și bănci din lemn, unde puteai lua masa pe timp de vară. Mi-a plăcut mult acest decor rustic.

Aici mi-a atras atenția este un corp de iluminat foarte ingenios și special în același timp. Este format dintr-o roată de lemn (cum erau cele pentru care) pe care au fost aplicate câteva castroane de pământ divers colorate, în care au fost montate dulii și becuri. Mi se pare o idee minunată și unică în același timp, dar pe care, cu puțină îndemânare, cred că o putem pune în practică.

roata de lemn
Ionela Mariana Nole

Dacă te tentează propunerea de a bricola o asemenea lustră și de a valorifica astfel o roată veche de car plus câteva blide, atunci ai grijă la câteva aspecte. Primul ar fi siguranța celor care vor beneficia de ea, deci consultă un meșter la realizarea instalației electrice și ai foarte mare grijă ca lustra să fie foarte bine ancorată în tavan. Pentru aceasta foarte bun este, atât ca aspect, cât și ca rezistență, un lanț potrivit de gros. Pentru a stabiliza roata în echilibru, e nevoie de trei-cinci asemenea lanțuri. Pentru firul electric alege unul de culoare apropiată de a lemnului sau unul alb peste care dai cu lac colorat. Ai grijă când perforezi strachinile, pentru că aici este nevoie de mai multă atenție decât în rest.

Roțile se mai pot folosi și ca suport pentru jardiniere, polițe etc., așa că nu le arunca pe cele vechi. Sper să vă placă și vouă ideea!

rustic în grădină
pixabay.com

Text: Mariana Nole

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply