Decor acvatic in gradina

0

Apa trebuie și poate să își găsească loc în orice grădină, indiferent de dimensiunile acesteia. Un decor acvatic influențează puternic stilul grădinii. Cel mai frecvent se dorește de la elementele acvatice să participe la imprimarea stilului dorit pentru grădină, într-un cadru unitar de tip rustic, montan, natural-eco, modern, elegant… Dacă beneficiezi de o grădină cu o suprafață generoasă, poți amenaja în ea un iaz. În acest caz, este bine să știi că malurile frumoase pun și mai bine în valoare iazurile. Stilul și frumusețea acestora, de la cele “rupte din natură” până la cele cu look modern, depind foarte mult de maniera de realizare a malurilor. Îți oferim în cele ce urmează două exemple ilustrative!

Pentru a imprima amenajării un aspect unitar, materialele folosite la amenajarea iazului, a grădinii și a diverselor ei accesorii trebuie să fie din același registru, de la lemn și pietre de tot felul până la cărămizi, marmură sau granit. Și combinația de stiluri reprezintă o variantă ce merită a fi luată în considerare, în dozaje bine strunite, mai ales dacă se dorește ca rezultatul să fie frapant. În această situație, balanța oscilează periculos între nepotrivit și surprinzător, iar secretul care îți asigură succesul este să o înclini spre elementele-surpriză. De asemenea, este bine să ții cont de faptul că eleganța unei amenajări de orice natură, inclusiv de natură acvatică, este garantată de economia de mijloace și de liniile cât mai simple.

decor acvatic cu iaz traversat de punti
Foto: Flori Lixăndroiu

Punțile “aruncate” pe apă permit și oamenilor, și nostimei broscuțe să stea în centrul iazului, cu ochii la frumusețea lui sălbatică.

decor acvatic loc de relaxare pe malul iazului
Foto: Flori Lixăndroiu

Marea de verdeață a grădinii este secondată de plantele acvatice aflate la marginea iazului (delimitate de niște vase, ca să nu se întindă peste tot).

Articol adaptat din revista Casa lux – iulie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply