Accesorii albe in gradina

0

Dacă dorești să creezi un decor de vis în grădina casei tale, o variantă ar fi să alegi accesorii albe. Albul atrage imediat privirile, împrăștie lumină în jur și imprimă eleganță. Oricât ar fi de frumoase, florile sunt perisabile. Ca să asiguri permanența albului, inspiră-te din modelele noastre și apelează la mobilier și vase sau pavaje decorative.

accesorii albe ghiveci gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Ghiveciul din piatră în formă de cupă, cu modele lucrate cu artă, amintește de cele din grădinile palatelor de odinioară și merită un loc de cinste și în cele din zilele noastre. Ca să se evidențieze cât mai bine și să fie elementul dominant în peisaj, a fost înălțat pe un postament. Petuniile, care înfloresc neobosit toată vara, sunt foarte potrivite pentru astfel de vase.

accesorii albe pietre gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Efectele impresionante se pot obține foarte ușor, pe căi simple, din lucruri mici. Câțiva pumni de pietre presărate printre panseluțele multicolore au schimbat imediat peisajul: i-au adăugat un strop de variație, i-au dat structură și, prin contrast cu albul pietrelor, au sporit strălucirea florilor. Dacă preferi naturalețea, lasă câteva ierburi să răsară dintre pietre, iar dacă nu vrei ca buruienile să-ți dea bătăi de cap, pune sub stratul de pietre o folie din plastic.

accesorii albe masa si banchete gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Masa și banchetele albe au un model care satisface deopotrivă gusturile orientate spre clasic și modern. Ghivecele cu buxus, albe și ele, le secondează perfect și contribuie la luminozitatea locului, necesară în ambientul acesta mai întunecat. Pavajul asigură stabilitatea bună a mobilierului și întreținerea ușoară a curățeniei. Vasele cu flori sunt pete de culoare și veselie bine-venite în locul de luat masa sau de stat la taifas, pe cât de simplu, pe atât de frumos.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply