De ce suferă begonia?

0

De ce suferă begoniaDe ce suferă begonia? Descoperă cele mai frecvente cauze și cele mai potrivite remedii. Prevenirea este cel mai bun leac, aşa că fii atentă la simptome pentru a depista din timp problema.

De ce suferă begonia? Invazia gărgărițelor

Simptome: frunze ofilite în cazul plantei mature, găuri în tuberculul în stare de repaus, iarna.

Cauza: chiar dacă primul lucru la care ne-am gândi în cazul ofilirii este că nu primeşte destulă apă, ar fi mai bine să verificăm dacă nu găsim larvele gărgăriţei coletului sau chiar exemplare mature. Larvele distrug coletul din interior, pe când cele mature nu reprezintă o ameninţare mare.

Remediu: cel mai bine se distrug biologic cu nematode care se hrănesc cu aceşti dăunători sau cu larvele lor. De asemenea, se pot aplica şi insecticide de contact, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Citește și: Dovleceii ornamentali: culege-i, usuca-i, pastreaza-i mai mult timp!

De ce suferă begonia? Excesul de îngrășământ

Simptome: petalele care îmbracă bobocul sunt pale, chiar verzi.

Cauza: nu este vorba de atacul dăunătorilor. De cele mai multe ori acest fenomen apare în cazul plantelor cu flori deschise la culoare şi se datorează excesului de îngrăşăminte, în special a celor cu azot.

Remediu: se va avea în vedere o fertilizare optimă, iar bobocii afectaţi se vor înlătura.

De ce suferă begonia? Făinarea

Simptome: frunzele, tulpinile şi florile sunt acoperite de un strat vâscos alb-gri.

Cauza: begonia a fost atacată de făinare, care poate fi provocată de un număr mare de ciuperci. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite boli.

Remediu: se recomandă folosirea unui fungicid de sinteză imediat după sesizarea simptomelor, repetând tratamentul de cel puţin 3 ori la un interval de 10 zile.

Descoperă Trei idei inflorate pentru jardiniere frumoase mult timp

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Adriana Bărar   *   Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply