Trei idei inflorate pentru ghivece frumoase intreaga toamna

0

Inspira-te din aceste trei idei inflorate care iti pot decora gradina, terasa sau balconul intreaga toamna. Sunt foarte simplu de realizat! Ai nevoie doar de trei vase frumoase (doua ghivece si un bol suspendat) si de plantele potrivite. Iti sugerez cateva specii spectaculoase, dar nu-ti face probleme: sunt ieftine si usor de ingrijit.

Trei idei inflorate

Trei idei inflorate: Dimineata luminoasa

Expunere: in plin soare. Pentru realizarea acestui aranjament ai nevoie de un ghiveci de ceramica de 30 cm in diametru, in nuante calde, pale (ocru, crem, galben-pai sau o nuanta deschisa de teracota). Vedeta va fi un exemplar de margarete galbene Argyranthemum frutescens (aici varietatea ‘Butterfly’). Pentru a da lungime aranjamentului se adauga in parti doua exemplare de clopotei galbeni de Calibrachoa (‘Yellow Chiffon’) printre care se strecoara inca doua exemplare de iarba creata Muehlenbeckia axillaris. Accentul este dat de frunzele vinetii de Heuchera ‘Blackberry Ice’ (un exemplar). Imaginea finala aduce aminte de rasaritul soarelui toamna, cand lumina stralucitoare, dar blanda, alunga ultimele petice de noapte de pe cer.

Trei idei inflorate

Trei idei inflorate: Puf de bruma

Expunere: in plin soare. Alege un ghiveci de ceramica de 35-37 cm in diametru de culoare bruna, roscat inchis sau negru elegant. Planteaza doua exemplare de cartofi dulci ornamentali cu frune inchise la culoare (‘Blackie’) care se vor revarsa frumos peste marginile vasului. Pata de culoare va fi data de trei exemplare de Lantana camara cu flori in nuante calde de oranj (‘Citrus blend’), care vor umple ghiveciul, ce contribuie la forma globulara, compacta. Tusa de final este data de un exemplar de iarba ornamentala Pennisetum care, cu spicele ei pufoase, face ca intreg aranjamentul – ce simbolizeaza gradina de toamna – sa para invaluit intr-o bruma subtire.

Trei idei inflorate

Trei idei inflorate: Nor la apus

Expunere: in plin soare. Planteaza intr-un vas suspendat cu deschiderea de 30 cm in diametru doua exemplare de petunie roz inchis, doua de verbina violet si alte doua de verbina. Culorile lor sunt foarte importante: aranjamentul in nuante reci de roz si mov va contrasta frumos cu frunzele inflacarate ale copacilor.

Foto: www.pweurope.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply