De ce sa renunti la televizorul din dormitor?

0

A devenit deja ceva normal să ai televizor în fiecare camera din casă, inclusiv în dormitor. Este plăcut ca, atunci când te bagi în pat, să mai prinzi ceva din emisiunea ta preferată. Dar, odată cu confortul acesta, vin şi dezavantajele.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la televizorul din dormitor.

Dacă nu, citeşte următoarele rânduri.

televizorul din dormitor

Îţi vei da seama câte avantaje ai avea dacă ai scoate televizorul din dormitorul tău.

1. Dormi mai bine. Sigur, e foarte plăcut să te uiţi la TV până adormi, te ajută să te relaxezi. Dar chiar dacă te hotărăşti să-l programezi să se oprească singur, emisiunea sau filmul la care te uiţi te captivează şi amâni programarea televizorului, astfel culcându-te mult mai târziu.

2. Un exemplu bun pentru copii. Cum le poţi spune copiilor că nu e bine să stea la televizor până târziu, când exact asta faci şi tu? Dă un exeplu copiilor tăi şi scoate televizoarele şi din camera lor, dar şi din dormitorul tău.

3. Mai mult timp pentru discuţii. Când te uiţi la televizor nu mai ai urechi şi pentru alţii. Fără TV în dormitor poţi discuta cu soţul tău ceea ce nu poţi vorbi de faţă cu copii. Dacă ar fi televizorul, sigur aţi amâna discuţia.

4. Mai mult spaţiu. Să nu uităm că televizorul ocupă ceva spaţiu. Odată scăpată de el din dormitor, valorifică la maxim spaţiul pe care îl ocupa.

5. Mai puţin praf. Se ştie că televizoarele funcioneaza ca nişte magneţi pentru praf. Odată cu televizorul, vei scăpa şi de praful din dormitor.

6. Mai mult timp pentru citit. Îndată ce ai eliminat principala sursă de divertisment, te poţi întoarce la prima ta iubire: cărţile. Când citeşti, ochii îţi obosesc mai repede şi ţi se face somn.

7. Economie. Poate nu ai observant, dar televizorul din dormitor consumă multă electricitate, mai ales când rămâne deschis toată noaptea.

8. Nu mai întârzii. Dimineaţă, primul lucru pe care îl faci este să dai drumul la televizor. Acesta rămâne pornit până pleci la serviciu. Dar cât timp te pregăteşti, tragi cu urechea, şi uneori chiar te trezeşti uitându-te la ştiri, deşi erai deja în întârziere. Renunţă la el şi vei vedea că pregătirile de dimineaţă durează mult mai puţin.

Tu pentru care motive ai renunţa la televizorul din dormitor?

 

Sursa foto: Photographee.eu – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply